Santa Eulàlia lliura els Premis Tardor 2018

El premi de santaeulalienca de l’any és per a la historiadora Rosa Ribas i el premi a la millor entitat és per a la Revista Ronçana

Cultura, Societat

Els guardonats en la 6a edició dels Premis Tardor
Els guardonats en la 6a edició dels Premis Tardor

Santa Eulàlia de Ronçana

La sisena edició dels Premis Tardor, celebrada dissabte al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, va servir per reconèixer les millors entitats, empreses i personatges de Santa Eulàlia de Ronçana durant aquest any 2018.

Un dels premis més esperats, el de santaeulalienc de l’any, va ser per a la historiadora Rosa Ribas, a qui es van reconèixer els seus treballs d’investigació històrica, especialment sobre temes com la Sagrada Família i l’arquitecte català Antoni Gaudí. L’altre gran premi, el de la millor entitat de l’any, va ser per a la Revista Ronçana, per haver complert 50 anys des de la seva creació.

En òrbita cultural, el premi al millor personatge va ser per al cineasta Enric Vilageliu, gràcies a haver dirigit la pel·lícula El xoc, on es reflecteixen els dies previs i posteriors del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, celebrat l’1 d’octubre de 2017. Aquest va ser el segon cop que Vilageliu recollia el premi a millor personatge de la cultura, després d’haver-ho fet l’any 2015 per l’estrena de la pel·lícula Ombres.

El premi a la millor entitat cultural va ser per al grup musical The Crab Apples, per haver publicat el seu segon àlbum A Drastic Mistake i haver actuat, entre molts altres llocs, al Primavera Sound Festival.

En àmbit esportiu, el premi al millor personatge va ser per al copilot de ral·lis Rafa Tornabell, que va proclamar-se campió del món del Rallies Cross Country en la categoria T3, acompanyant la pilot Jose Luis Peña.

El premi a la millor entitat esportiva va ser per al Club Esportiu Santa Eulàlia, gràcies a l’homenatge brindat al desaparegut ex entrenador de futbol Manolo Garcia i per la creació d’un tercer equip femení. Aquesta entitat també repetia guardó després d’haver-ho fet l’any 2016 a l’aconseguir formar 250 jugadors i recuperar categories com l’amateur, el cadet o el femení.

El premi a la millor empresa del 2018 va ser per al restaurant Can Farell, que va ser reconegut com a millor restaurant familiar del Vallès al programa de TV3, Joc de Cartes. El guardó a la trajectòria, ja revelat des de fa dies, va ser per a Carmelo Justícia, per la seva trajectòria com a expert en mobilitat, essent un dels ideòlegs del bus exprés de la Vall del Tenes.

La gala, presentada per segon any consecutiu per l’actor Jordi Ciurans, va comptar amb la presència de 300 persones, que van gaudir d’un sopar elaborat pels restaurants Can Farell, La Mama, Can Mestret, La Bimba i Can Rajoler.

 

Edicions locals