L'oda a l'amistat de 'Les noies de Mossabank Road' arriba al TAG

Sílvia Munt hi dirigeix un trio d'actrius de luxe, Clara Segura, Cristina Genebat i Marta Marco

Cultura

Cristina Genebat, Clara Segura i Marta Marco conformen el trio actoral de luxe
Cristina Genebat, Clara Segura i Marta Marco conformen el trio actoral de luxe | TAG

Les noies de Mossabank Road, d’Amelia Bullmore –que es podrà veure divendres (21 h) al Teatre Auditori de Granollers–, proposa una reflexió sobre la fortalesa de l’amistat i la seva evolució al llarg de la vida, des d’un punt de vista càlid i alhora punyent. Un muntatge, estrenat per primera vegada a Catalunya, està dirigit per Sílvia Munt i interpretat per Clara Segura, Cristina Genebat i Marta Marco.

L’obra, mostra la progressió constant i, de vegades, caòtica de la relació d’amistat que s’estableix entre tres dones que es coneixen durant l’època universitària. Un lligam poderós que gairebé substitueix la família i del qual totes tres s’alimenten durant tota la seva vida.

Amelia Bullmore va decidir escriure Les noies de Mossbank Road (Di, and Viv and Rose) el 2009 mentre passejava pels carrers de Nova York. Va veure les cames d’una senyora que eren idèntiques a les d’una amiga seva i va tenir tantes ganes de tenir-la a prop que va voler captar aquesta sensació en una obra de teatre.

L’obra explora l’evolució de l’amistat de tres dones molt diferents, un trio aparentment incompatible que es troba a la universitat i que formarà un vincle de per vida, i descriu la qualitat d’una amistat que dura anys i anys, tot i els entrebancs.

Les noies de Mossbank Road es va estrenar el 2011 al Hampstead Downstair de Londres amb un gran èxit de públic i, a principis de 2015, l’obra es va estrenar al Vaudeville Theatre, del West End londinenc. La qualitat del text l’ha convertit en un obra de la qual s’han fet nombroses adaptacions en diferents escenaris d’arreu del món: Polònia, Nova York, Austràlia i Canadà, entre altres països.

Edicions locals