Desarticulat un grup criminal que va extorsionar durant tres anys un administrador financer

Els detinguts es dedicaven al tràfic de drogues i tenien dues plantacions a Bigues i Riells

Societat

Desarticulat grup criminal que van extorsionar durant tres anys un administrador financer
Desarticulat grup criminal que van extorsionar durant tres anys un administrador financer

Bigues i Riells

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que es dedicava al tràfic de drogues amb plantacions de marihuana a Bigues i Riells i que va extorsionar durant tres anys un economista i administrador financer.

Segons fonts de Mossos, l'operatiu policial ha permès detenir quatre homes i una dona de nacionalitat espanyola i d'edats compreses entre els 28 i els 54 anys com a presumptes autors dels delictes d'extorsió, un altre de tràfic de drogues i grup criminal. Tres homes més han quedat com a investigats pels mateixos fets.

La investigació es va iniciar el 13 d'agost quan els Mossos van rebre la denúncia d'un home que afirmava ser víctima d'una extorsió des de feia més tres anys per part d'un grup de persones que li exigia el pagament d’un deute que ell no hauria contret.

Els agents van comprovar que l'home era economista i administrador financer i que des de feia anys es trobava sotmès a un procés intimidatori per part d'un grup de persones que el va obligar, mitjançant amenaces i intimidacions, a fer-los pagaments en efectiu. El grup li exigia 585.000 euros en concepte d’interessos i multes per un préstec de 160.000 euros contret per un soci del denunciant i fins i tot el van forçar a signar documents on acceptava aquest deute.

Fins ara els extorsionadors haurien aconseguit que els pagués uns 80.000 euros en pagaments fraccionats periòdics. A més, haurien aconseguit tenir-lo sotmès a la seva voluntat per tal que realitzes altres gestions i activitats en favor del grup delictiu com la transferència d'un vehicle de la seva propietat sense cap contraprestació econòmica a canvi.

El grup delictiu va dirigir les seves activitats extorsionadores cap a altres socis i inversors relacionats amb la víctima. Van aconseguir que una altra d’aquestes víctimes, a la qual també van responsabilitzar del pagament, els lliurés tres rellotges valorats en 100.000 euros abans de marxar del país per fugir d’ells.

A una tercera víctima li van exigir 60.000 euros en relació amb una operació fallida de compravenda d’un immoble, el visitaven assíduament a la seva oficina i l’amenaçaven fins que pagava alguna quantitat de diners, va arribar a pagar uns 12.000 euros i un vehicle.

Durant el procés extorsionador el denunciant s'hauria vist repetidament amenaçat pel líder del grup, una persona corpulenta amb coneixements de boxa i amb gran capacitat intimidatòria. Aquest el va amenaçar de mort a ell i la seva família en repetides ocasions i, fins i tot, el va agredir físicament un dia en què no li va poder lliurar diners.

Fruit de la investigació els agents van determinar que el grup es dedicava al tràfic de marihuana i que disposaven de dues plantacions indoor en una casa a Bigues i Riells. A més, actualment estaven planificant ampliar el negoci amb noves plantacions i haurien requerit a l'extorsionat perquè fes les gestions per tal d'adquirir una nau industrial per instal·lar-les.

Davant aquests fets el dia 20 de novembre es va establir un operatiu policial que va permetre detenir quatre homes i una dona i es va escorcollar el domicili del líder del grup a Barcelona.

En el domicili els agents van intervenir una arma de foc curta semiautomàtica de 9 mm amb la numeració esborrada, una defensa elèctrica, un puny americà, més de 20.000 euros en metàl·lic, documents de comptabilitat i els tres rellotges presumptament lliurats per una de les víctimes.

El mateix dia també es va fer una entrada en la casa de Bigues i Riells on el grup havia instal·lat dues plantacions de marihuana. A la casa es van intervenir 805 plantes de marihuana i més de 13 kg de cabdells empaquetats i llestos per a la seva distribució, així com tot el material per al seu cultiu.

Al llarg de la investigació també han quedat com a investigats tres homes més.

Els arrestats van passar a disposició judicial el 23 de novembre i el jutge va decretar per a tots ells llibertat càrrecs i ordres d'allunyament de la víctima.

Edicions locals