Cs rebutja l'atorgament de la Medalla de Granollers a la llibreria La Gralla per 'separatista'

Aquesta és la primera vegada que els reconeixements de la ciutat no es lliuren per unanimitat

Cultura, Política

La Gralla va celebrar 50 anys l'any passat
La Gralla va celebrar 50 anys l'any passat

"No estem d'acord en premiar La Gralla perquè en els darrers anys s'ha posicionat clarament a favor del separatisme". Així argumentava Enric Meseguer, portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs), la seva abstenció en el ple en el punt de concessió de la Medalla de la Ciutat, que no només s'ha atorgat a la històrica llibreria, sinó també a les AV de Can Bassa i Congost, i a títol pòstum a Josep Bover i Xavier Castellsagué.

La Medalla de la Ciutat es concedeix com a reconeixement i agraïment del municipi envers persones físiques o jurídiques per una actuació o conjunt d'actuacions que hagi tingut un extraordinari relleu o transcendència d'enaltiment de la ciutat, o de servei i dedicació al progrés i benestar de la població i la ciutadania, i també a les que hagin destacat especialment en el treball per l'associacionisme ciutadà i les manifestacions culturals, esportives, cíviques, econòmiques i socials.

En aquesta edició, per primera vegada el vot dels grups municipals no ha estat unànime, a causa de les queixes de Cs perquè La Gralla "té una pancarta demanant la llibertat dels polítics presos i llibres i marxandatge independentista", deia Meseguer, qui demanava que en futures ocasions els candidats a la Medalla es votin per separat i que "no s'atorgui si no hi ha unanimitat".

L'alcalde, Josep Mayoral, considerava que el fet que no hi hagi unanimitat en l'atorgament de les medalles "no ens ha d'alarmar. La ciutat és plural i hem de respectar totes les posicions", deia. També parlava de pluralisme la ponent del punt, la regidora Alba Barnusell, qui recordava que "són medalles àmpliament granollerines, vinculades a la cultura i les lletres, avui més necessàries que mai". Tant ella com els portaveus del PDeCAT-DC, ERC i CUP destacaven també els reconeixements a l'organització popular als barris.

El portaveu del PDeCAT-DC, Àlex Sastre, demanava que en el futur les medalles "se segueixin atorgant per mèrits, independentment de la ideologia política. En altres anys, persones amb discrepàncies polítiques amb molts grups i això no va impedir reconèixer els seus mèrits".

 

 

Edicions locals