El Consell Comarcal crearà un web que detallarà els diferents polígons del Vallès Oriental

El projecte s'ha presentat en la trobada de la Taula Avança, que ha comptat amb l'assistència del conseller de Treball, Chakir El Homrani

Economia

Les polítiques d'ocupació flexibles són clau a la Taula Vallès Oriental Avança
Les polítiques d'ocupació flexibles són clau a la Taula Vallès Oriental Avança | @treballcat

El Celler de Carrencà ha acollit aquest dimecres una trobada de la Taula Vallès Oriental Avança, que ha comptat amb l'assistència i participació de Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies. Una sessió en què el Consell Comarcal ha presentat el futur portal web de polígons de la comarca, que detallarà les empreses que ocupen els diversos Polígons d’Activitat Econòmica del Vallès Oriental, així com les extensions dels sols en reforma o sense ocupació per facilitar l’accés a les empreses que s’hi vulgui afegir.

En aquest sentit, l'alcalde de Martorelles, Marc Candela, ha explicat que l'objectiu del portal és disposar d'"una fotografia de com estem, què hi ha, quines són les normatives urbanístiques de cada polígon i veure quins solars buits hi ha, per no perdre capacitat industrial i econòmica". És a dir, "si hi ha una empresa a qui se li queda petita la seva nau i no troba un solar al mateix polígon industrial, que li sigui faci arribar a ofertes de solars properes, i saber urbanísticament quina qualificació i quins límits té", va afegir Candela. Sobre la Taula Avança, Candela també ha dit que un dels seus beneficis és la possibilitat de "treballar conjuntament per incentivar l'economia i la qualitat del nostre teixit laboral".

El Homrani, per la seva banda, ha explicat que una de les prioritats del Govern i de la Taula Avança, en la qual ja s'hi està treballant, és "el desplegament territorial del SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya), amb polítiques actives d'ocupació que han d'anar mà a mà amb el teixit social i local de cada territori de la comarca". El Homrani ha destacat "la flexibilitat" com una de les característiques que han de complir aquestes polítiques. A més, ha assegurat que "els programes de Garantia Juvenil han sigut un exemple de flexibilitat" i que "continuarem treballant per donar una resposta que atengui la diversitat de les situacions territorials i de les situacions de les persones".

El Conseller també s’ha mostrat satisfet per la feina feta al Vallès Oriental i ha destacat que “la concertació amb capil·laritat territorial –per estendre la tasca arreu de la comarca– i la implicació de tots els agents socials, l’autoritat laboral i la Formació Professional per apoderar les persones són tres eines clau per lluitar per un mercat de treball de més qualitat”.

Durant el matí, Chakir El Homrani ha fet una visita a l’empresa martorellenca MK3 pel seu 15è aniversari.

Edicions locals