Els museus del Vallès Oriental uneixen forces per promoure la cultura i la gastronomia de la comarca

PassMuseum és el primer projecte en comú dels museus de Granollers, Abelló, Thermalia, Tomàs Balvey i de Montmeló

Cultura

Els museus del Vallès Oriental uneixen forces per promoure la cultura i la gastronomia de la comarca
Els museus del Vallès Oriental uneixen forces per promoure la cultura i la gastronomia de la comarca

Caldes de Montbui, Cardedeu, Granollers, Mollet del Vallès, Montmeló

Els cinc museus del Vallès Oriental –Museu de Granollers, Museu Abelló (Mollet), Museu Thermalia (Caldes), Museu Arxiu Tomàs Balvey (Cardedeu) i Museu de Montmeló– han presentat aquest dilluns a la Casa del Pintor Abelló (Mollet) el seu primer projecte en comú. Es tracta de PassMuseum, una iniciativa que pretén promoure la cultura i la gastronomia de la comarca.

La directora del Museu Arxiu Tomàs Balvey, Teresa Blanch, en representació dels museus de la comarca, ha explicat que tots cinc "portem molt temps fent coses en xarxa, perquè la tasca de la cultura és molt dura, i sense treballar en xarxa no hi arribem". Tanmateix, aquesta "sí que és la primera vegada que hem treballat per crear un producte conjunt. Fa temps que donàvem voltes per veure què podíem fer per ajudar a que ens vingui a visitar la gent als municipis i que la porta d'accés a aquestes visites fos la cultura". També ha confirmat que tot i que aquest és el primer projecte en comú, "no serà l'últim".

El Consell Comarcal ha donat suport a aquest projecte, i el conseller comarcal Isidre Pineda, que també és primer tinent d'alcalde de Caldes, ha assegurat que "és un projecte femení i feminista", i que "el fet que l'hagin impulsat cinc directores, cinc dones, també explica molt". Pineda també ha dit que PassMuseum "se suma a l'Any del Turisme Cultural", que tot i ser aquest 2018, es prorrogarà fins al 2019. I ha afirmat que "és una proposta que entra molt bé ara per Nadal. És un molt bon regal i crec que el fet de presentar-ho ara és també una molt bona iniciativa per convidar a regalar cultura i convidar a regalar Vallès Oriental". Per últim, ha dit que PassMuseum "intenta posa en valor allò que tenim, combinant art, cultura i gastronomia".

Per la seva banda, la regidora de Cultura de Mollet, Mercè Pérez, també ho ha celebrat: "ja era hora que hi fos". I s'ha mostrat satisfeta d'aquest projecte "que vol donar a conèixer la nostra història i la nostra cultura des de la singularitat de cadascun dels municipis".

La presentació, en què també han assistit Mireia López –regidora de Cultura de Granollers–, Núria Hernández –regidora de Desenvolupament Econòmic de Cardedeu– i Lluís Esteban –regidor de Promoció Econòmica i Turisme i primer tinent d'alcalde de Montmeló–, i amb totes les directores dels diferents museus, ha conclòs amb una visita guiada per la casa del Pintor Abelló.

Les cinc visites

PassMuseum és un passaport que acompanyarà els ciutadans a gaudir dels diferents museus del Vallès Oriental, així com de l'oferta gastronòmica dels municipis i d'altres activitats o equipaments, i que es pot trobar en qualsevol dels cinc museus.

A Granollers l'oferta és d'una visita guiada per la ciutat i el seu entorn natural, un dinar en un restaurant del centre històric i, a la tarda, una visita guiada al Parc de Ponent a la instal·lació permanent de Jordi Benito, i visita lliure al Museu.

A Mollet hi haurà una visita guiada a la Casa del Pintor, un dinar en un restaurant local i una visita guiada al Menhir de Mollet o un taller de pintura de vidre, a escollir.

A Caldes es farà una visita guiada pels principals monuments del termalisme, un bany a les aigües del Safareig, una visita lliure al Museu Thermalia i un tast de la gastronomia calderina en un restaurant del municipi.

A Cardedeu els assistents tindran una visita guiada al Museu Arxiu Tomàs Balvey amb un tast de ratafia i un dinar en un restaurant del municipi, i a la tarda podran conèixer els parcs dels Pinetons o de la Serreta, o passejar pel centre històric i comprar Borregos, el dolç típic de Cardedeu.

Per últim, des del Museu de Montmeló es proposa una visita combinada al museu i al jaciment, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional i guardonat amb diversos premis d'arquitectura i paisatgisme, i gaudir d'un bon àpat en un restaurant de la localitat.

Cadascuna de les cinc experiències té un preu de 25 € per persona.

Edicions locals