Llum verda a la reconversió de la Tèxtil Rase en un equipament sociocultural

La Comissió d'Urbanisme de la Generalitat ha aprovat el projecte de preservació de l'antiga fàbrica, que ara ja es pot licitar

Societat

Llum verda a la reconversió de la Tèxtil Rase en un equipament sociocultural
Llum verda a la reconversió de la Tèxtil Rase en un equipament sociocultural

Cardedeu

L'aprovació de la nova fitxa del Catàleg de Patrimoni, per part de la Comissió d'Urbanisme del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya aquest dijous és el darrer pas previ per poder tirar endavant el projecte de l’antiga fàbrica Tèxtil Rase que reforma la nau central i la nau oest per l'ampliació dels usos actuals com a equipament social i cultural, ja en servei parcialment des de l’any 2008, i també per a la reparació i la preservació del patrimoni a les naus encara no reformades des que l'Ajuntament va recepcionar l'antiga fàbrica tèxtil l’any 2004.

Amb aquesta modificació el projecte pot renovar la coberta de la nau oest ja que part del formigó, de pràcticament cent anys d’antiguitat, es trobava en estat de degradació i de risc estructural. També s’actualitza la realitat actual de les edificacions de l’entorn de la Tèxtil Rase. El projecte de reforma contempla generar un gran espai públic per fomentar la creació, la formació i la participació del potent teixit associatiu i cultural de Cardedeu, d’artistes, creadors i de la ciutadania en general; habilitant nous espais socioculturals, sales per a exhibició i assaig, tallers de creació d’arts visuals, sales per a disciplines artístiques, entre d’altres, a més de magatzems i taquilles per a entitats, oficines tècniques municipals, un espai de bar i l’ampliació de l’actual espai de boulder (rocòdrom).

A més de les trobades informatives i participatives per a la definició del projecte i del pla d’usos, en els darrers mesos el projecte també ha recollit observacions de representants del sector de la restauració i de diferents entitats de creació artística, especialment relatives a la millora de l’acústica de les sales.

Aquesta proposta, aprovada ara pel Departament de Territori de la Generalitat, ja tenia informe favorable per part de l'Àrea de Patrimoni del Departament de Cultura rebut fa uns mesos per l'Ajuntament. Precisament, en converses entre els diferents responsables dels dos departaments i l’ajuntament s'ha fet evident la necessitat de la reforma i s'ha validat el projecte com a urgent i necessari per la protecció del valuós patrimoni d'arquitectura industrial de principis de segle XX.

Edicions locals