Detenen a 45 persones que es dedicaven al tràfic de drogues a l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Un operatiu dels Mossos d’Esquadra ha permès desmantellat tres organitzacions criminals que es dedicaven a nodrir de cocaïna i marihuana diferents punts de venda de l'entorn metropolità

Societat

Operatiu contra la venda de drogues
Operatiu contra la venda de drogues

Diverses unitats policials van desarticular un entramat de grups criminals dedicat al tràfic de drogues de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en un operatiu que es va dur a terme el dia 11 de desembre.

Els agents van detenir 45 persones, van intervenir 25 quilos de cocaïna, 5 quilos de marihuana i 500 plantes de marihuana, així com haixix i drogues de síntesi. També van decomissar quatre armes de foc, munició i 96.174 euros en metàl·lic.

La investigació es va iniciar al mes de març quan els Mossos van detectar diferents punts de venda i distribució de drogues, principalment cocaïna i marihuana, als barris del Besòs de Barcelona i de La Mina de Sant Adrià de Besòs. Els venedors oferien les substàncies il·legals a peu de carrer o des dels seus domicilis.

Els policies van comprovar que els membres d'aquests grups no tenien una connexió directa entre ells, però tots contactaven amb una mateixa persona que els feia d'enllaç amb tercers per tal d'abastir-se de drogues.

Els investigadors van comprovar que els diferents punts de distribució detectats es nodrien de les drogues que els facilitaven tres organitzacions criminals assentades en diferents punts de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aquestes organitzacions eren independents en infraestructura i no tenien cap relació entre elles, i cadascuna des del seu territori distribuïa les drogues, principalment cocaïna i marihuana, a diferents venedors de l'entorn metropolità.

Els policies van determinar que una d’aquestes organitzacions operava des de l’Hospitalet de Llobregat i Sant Andreu de la Barca. Aquest grup introduïa la cocaïna a la Península fent servir "mules" per posteriorment distribuir-la a Catalunya per la seva venda final.

Els Mossos també van detectar un segon grup integrat per quatre persones, els quals s’encarregaven d’aconseguir cocaïna de diferents subministradors per a distribuir-la als diferents venedors finals.

Finalment també van determinar l'existència d'una tercera organització criminal composta per deu persones els quals principalment es dedicaven nodrir de marihuana a venedors finals. Aquesta provenia de plantacions pròpies que l'organització disposava a Lliçà de Vall i Sant Celoni on estava assentada, encara que alguns dels membres tenien els seus domicilis a Sant Adrià de Besòs.

El dia 11 de desembre es va establir un operatiu policial que va permetre detenir 45 persones, 33 homes i 12 dones, i realitzar 37 entrades i escorcolls als domicilis dels detinguts a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Lliçà de Vall, Fogars de Montclús, Sant Andreu de la Barca, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat. El dia 13 de desembre, 32 dels arrestats van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 5 de Barcelona i la resta van quedar en llibertat pendent de ser citats a declarar davant el jutge com a investigats. Dels que van passar a disposició judicial, 12 van ingressar a presó i els altres van quedar en llibertat amb càrrecs.

Edicions locals