El Nadal que la loteria va tocar dues vegades a Granollers

L'Areslux va imposar-se per 95 a 86 al Reial Madrid a El Parquet en la temporada 1979-1980

Esports

La plantilla de l'Areslux Granollers.
La plantilla de l'Areslux Granollers. | Arxiu

GranollersSergi Escudero

A les grades de l'antic pavelló del CB Granollers, el Parquet, el 22 de desembre de 1979 corria l'alegria fruit dels diners que el 40.286, el primer premi de la grossa, havia portat a la ciutat dos dies abans. El Reial Madrid visitava la capital del Vallès Oriental en plena lluita per la Lliga amb el Barça i després d'haver jugat, i guanyat, un partit de Copa d'Europa 48 hores abans davant el Partizan de Belgrad.

"Les nostres possibilitats eren mínimes. L'any anterior ens havien apallissat per 40 punts i enguany arribàvem en pitjor estat de forma i sense jugador americà", va explicar Àngel Palmi, l'entrenador granollerí, a El Mundo Deportivo després de la històrica victòria del seu equip davant els blancs  per 95 a 86 gràcies a un segon temps d'ensomni. 

El cronista del diari As, V. Villa, va escriure que "l'Areslux ha donat el segon gordo, la bomba, i la traca final a la Lliga, guanyant a un Madrid espantat, acomplexat, sense reacció, perquè no donava crèdit al què estava vivint". I afegia: "el Granollers de la segona part va ser un equip valent, gairebé suicida, sense complexes, que va sortir a jugar-s'ho tot a una carta"

L'Areslux no tenia un jugador americà, una peça molt valorada en aquella època, perquè Mark Young acabava de fer les maletes –lesionat, va veure el partit des de la grada– i el nou fitxatge, James Lee, encara havia d'aterrar a causa d'uns problemes amb la seva documentació que el tenien arreglant l'assumpte a l'oficina d'inmigració de Nova York. Dels 22 partits de lliga d'aquell curs, el Madrid només en perdria dos i guanyaria la competició. L'Areslux acabaria cinquè.  

Edicions locals