El BM Granollers aconsegueix el seu primer trofeu de la història en el continent africà

Ho ha assolit una selecció del cadet i el juvenil del KH-7 en el Torneig de l'Amistat del Kédougou

Esports

L'expedició granollerina al Torneig de l'Amistat
L'expedició granollerina al Torneig de l'Amistat | BMG

GranollersSergi Escudero

Set jugadores del KH-7 d'entre 15 i 18 anys van aconseguir diumenge que el BM Granollers s'emportés per primera vegada a la seva història un torneig disputat a l'Àfrica. 

Va ser a la regió senegalesa del Kédougou, on es va disputar la segona edició del Torneig de l'Amistat. El KH-7 va vèncer per 17 a 13 en la final al Sedhiou, el mateix equip que l'havia derrotat per 20 a 21 en el primer dia de la fase de grups després de 13 hores de viatge en cotxe des de Dakar –més l'avió de Barcelona a Casablanca i el de Casablanca a la capital senegalesa– per carreteres precàries. 

A més, en arribar l'expedició granollerina es va trobar amb temperatures que s'apropaven als quaranta graus. "Ha estat una experiència inoblidable. Més enllà de la festa del torneig, ha estat un plaer compartir vivències amb els habitants del Kédougou. Ens han ensenyat la regió i hem participat en activitats culturals amb ells", expliquen des del club.

En el torneig també hi van participar el Tambacounda, el Kolda i el Kédougou, l'equip de la regió senegalesa que mantè vincles de col·laboració amb Granollers a causa de la gran quantitat d'habitants procedents d'allà que hi ha a la capital del Vallès Oriental i la seva rodalia. De fet, l'Ajuntament ha aportat 7.500 euros per tal que un equip del BMG hagi pogut disputar aquest torneig,

Edicions locals