Gran rebuda als Reis d'Orient

El campament reial s'instal·la a Roca Umbert fins a la picarolada que dissabte despertarà ses majestats per la cavalcada

Cultura

Dissabte Granollers tornarà a rebre amb tots els honors els Reis d'Orient, que treballaran de valent durant tota la nit per repartir regals arreu de la ciutat. Roca Umbert fa dies que treballa per acollir Melcior, Gaspar i Baltasar, que s'hi instal·laran un parell de dies abans a unes còmodes tendes. Caldrà doncs, dissabte, despertar-los abans no comenci la cavalcada.

Així, tots els infants estan convidats a Roca Umbert dissabte (17 h) per participar a la picarolada amb sonalls i picarols que despertarà Ses Majestats. De fet, qui ho vulgui hi pot anar els dos dies previs a la tarda i participar en el taller per fabricar-se els estris per desvetllar els Reis.

Un cop ben desperts, a les 17.30 h començarà la tradicional cavalcada reial, que –acompanyada dels Escoltes, Colònies Sant Esteve, l'Esplai Guai, l'Esplai Assís, la Xarxa de Centres Oberts i Granollers Pedala– sortirà de l'antiga fàbrica per enfilar el carrer Lluís Companys i iniciar el recorregut de les carrosses que acabarà a la plaça de la Constitució. Allà, Melcior, Gaspar i Baltasar deixaran les carrosses i continuaran l'itinerari per primera vegada amb cotxes descapotables –fins ara, el feien a peu–. De manera que, còmodament, es desplaçaran pels carrers Roger de Flor, Mare de Déu de Núria, Rec, Santa Anna i Cabrits, i les places de l'Oli i la Porxada.

Allà seran rebuts pels membres del Consell d'Infants de Granollers, que els donaran la benvinguda i les claus de les cases de la ciutat per tal que puguin deixar-hi els regals –l'acte comptarà amb traducció en la llengua de signes catalana–. A més, els infants els podran donar la carta en mà i explicar-los quins regals els fa il·lusió rebre –en cas de pluja, la recepció es farà a la sala Nau B1 de Roca Umbert–.

Fanalets a punt

Per esperar l'arribada dels Reis, la Troca organitzarà avui, dijous, i divendres (de 10.30 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h) i dissabte al matí (de 10.30 a 13.30 h) un taller de fanalets per a què els infants puguin rebre Ses Majestats.
D'altra banda, els preparatius també han portat aquesta setmana als patges a visitar els barris, amb altres tallers de fanalets i xocolatades.

Amics dels Pastorets al campament reial

Com és habitual, Roca Umbert acollirà els dies previs a la cavalcada –dijous i divendres– el campament reial del patge Gregori. Així, de 17 a 20 h, les famílies que ho desitgin podran passar-hi per descobrir el campament i lliurar les cartes als patges. A més, s'hi podran veure les carrosses i les tres tendes reials, així com els regals i el carbó a la Tèrmica, i els patges Gregori i Picarol, amb la pols màgica, entre altres elements de la tradició reial.

Enguany, a més, hi haurà una novetat de la mà dels Amics dels Pastorets, que formarà part dels preparatius per a l'arribada dels Reis d'Orient i protagonitzaran quatre instal·lacions de teatre de carrer, dirigides per Mela Maluenda, amb dramatúrgia d'Albert Pijuan.

A partir de les 17.30 h hi haurà dos passis de 20 minuts de cadascuna de les instal·lacions, que s'han concebut com un debat sobre algun dels aspectes de l'obra dels Pastorets o de les festes nadalenques. Són converses entre els actors que han participat en el projecte i en fan balanç, amb opinions oposades que conviden a la reflexió.

El campament reial compta també amb la col·laboració de les associacions de veïns Sota el Camí Ral, Tres Torres, Sant Miquel i Can Mònic, així com de l'Esplai d'Assís i l'empresa Sarsa.

Edicions locals