Els veïns afectats per l'incendi de la Llagosta no saben quan podran tornar a casa

El foc es va produir en un edifici de nou plantes de la plaça Catalunya i va deixar una persona morta

Societat

Incendi la Llagosta
Incendi la Llagosta

Una persona va resultar morta el dissabte a la Llagosta en l'incendi que es va declarar en un bloc de pisos de 10 plantes, amb 4 pisos per planta, concretament a la plaça de Catalunya, número 5. Fins a vuit dotacions de Bombers van treballar en l'extinció de l'incendi.

En l'incendi de l'habitatge, situat a la 5a planta de l'edifici, hi va haver una víctima mortal i, a més, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) van atendre dues persones afectades pel fum.

La difunta, una dona de 67 anys, va morir entre la sisena i la setena planta com a conseqüència de la inhalació de fum. Es desconeixen els motius que van portar a la dona a abandonar la seva casa i a pujar escales amunt, encara que s'intueix que es dirigia a la novena planta, on vivia la seva filla.

Entre les persones ferides hi va haver un agent de la Policia Local, que es va traslladar a l'Hospital de Mollet, però que ja està fora de perill i ha abandonat el centre mèdic tot i que està de baixa. L'altra, segons van informar els Bombers, no va requerir trasllat a cap centre hospitalari.

Els Bombers van rebre l'avís a les 14.34 h i poc després de les 15 h el foc va quedar controlat. Encara es desconeixen els motius de l'incident a l'espera que la investigació policial determini les causes.

Segons el relat d'un veí, la porta oberta del pis on va començar l'incendi va fer que es generessin dues columnes de fum "com dues xemeneies". "La fumera va arribar al pati de llums" i això va provocar nombrosos desperfectes com persianes cremades o la destrossa de canonades.

A la 5a planta el "replà està completament destrossat i ple de runa". A més el foc i el fum van destrossar les instal·lacions d'aigua fet que va fer que s'inundessin alguns pisos, i les instal·lacions elèctriques, de gas i de telèfon. A això cal sumar que les operacions dels bombers per apagar l'incendi també van deixar algunes cases inundades i que per poder obrir i desallotjar algunes cases es van rebentar portes. "Per una cosa o per l'altre, els 39 habitatges han quedat afectats", explica el veí.

Les persones afectades no saben quan podran tornar a casa

A la tarda, el conseller d'Interior, Miquel Buch, va visitar el lloc dels fets i es va reunir amb l'alcalde, Óscar Sierra. De la mateixa manera, també es va personar a la Llagosta el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

El mateix dia dels fets, l'Ajuntament va posar a disposició dels veïns evacuats que no tenien familiars a casa dels quals passar la nit, la possibilitat de dormir a un hotel de forma gratuïta a la Llagosta o a Mollet. Segons informa un dels veïns, les opcions van ser el Llagotel, el B&B, l'Hotel HC de Mollet i l'Hotel Porta de Gallecs.

Des de HC confirmen que el dissabte quatre families van ocupar quatre habitacions de l'hotel i que el diumenge tres d'aquestes families van romandre a l'establiment. 

Tal com va informar consistori a les persones afectades, a partir de la segona nit, són les asseguradores qui s'encarregarà facilitar allotjament, tot i que el mateix Ajuntament els oferirà suport i assessorament en tot moment.

Així mateix, els veïns van poder accedir a les seves cases el diumenge durant 10 minuts per veure l'estat material dels immobles. Un veí assegura que no saben quan podran tornar a les seves cases, ja que tot està "totalment destrossat".

Dia de reis dia de dol

Amb motiu de l'incendi i la veïna difunta, l'Ajuntament de la Llagosta va decretar el diumenge un dia de dol. A més de fer que les banderes estiguessin a mig pal, no hi va haver parlaments després de la Cavalcada de Reis i la processó nadalenca no va passar per demanar de l'immoble afectat.

Edicions locals