El PP de Mollet treu a la palestra una polèmica sobre el currículum del regidor de Cs Francisco Muñoz

La regidora popular, Susana Calvo, en demana la dimissió i Muñoz es defensa de les acusacions de mentir sobre els seus estudi

Política

El PP de Mollet treu a la palestra una polèmica sobre el currículum del regidor de Cs Francisco Muñoz
El PP de Mollet treu a la palestra una polèmica sobre el currículum del regidor de Cs Francisco Muñoz

Mollet del VallèsLaura Ortiz

La polèmica sobre els falsos màsters que fa uns mesos esquitxava la política espanyola ha arribat, ara, a Mollet. La regidora i portaveu del PP, Susana Calvo, ha demanat la dimissió "immediata" de Francisco Muñoz Jiménez, regidor i portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament molletà, a qui acusa de "falsificar" el seu currículum. Per la seva part, Muñoz assegura que no ho ha fet i assegura que no deixarà el càrrec.

A l'octubre, el ple de l'Ajuntament de Mollet va aprovar per unanimitat una moció presentada pel PP en què s'instava a acreditar tots els títols acadèmics que consten en els CV dels regidors de la corporació. La moció reclamava que "en cas de mentir" el regidor o regidora "hauria de dimitir immediatament", recorden des del PP.

En aquest cas, la polèmica ve donada pel CV de Muñoz penjat al portal de transparència de l'Ajuntament. Al currículum de Muñoz, en l'apartat de Formació acadèmica, apareixen els títols de Tècnic superior en Prevenció de Riscos Professionals i un Màster en prevenció de riscos laborals a l'Institut Gaudí de la Construcció.

Els populars acusen Muñoz de mentir perquè  "en el seu CV, escrit per ell, indica haver obtingut un Màster, quan en realitat el que va obtenir va ser un cicle formatiu. La mentida no ha de tenir cabuda en política. Els ciutadans estan farts de la corrupció i la mentida. Nosaltres hem de ser exemplars i la nostra actitud irreprotxable ", explica la portaveu del PP de Mollet.

Per la seva part, Muñoz considera que no ha mentit en el seu currículum i explica que ha cursat els estudis tant de tècnic superior com de tècnic intermedi. "La confusió és que per aconseguir el títol de tècnic intermedi es cursava el que aleshores tenia el nom de màster i així ho vaig posar al currículum", assegura Muñoz. De fet, al portal de transparència estan penjats els títols acreditatius entre els quals el del màsterhomologat, un curs de 300 hores que suposava l'obtenció del cicle intermedi. "Enlloc diu que sigui d'una universitat, era un institut privat i el curs es deia així", diu Muñoz, qui assegura que "no hi ha hagut cap intenció de mentir per això ni ho treuré del meu currículum ni dimitiré, tinc la consciència tranquil·la". El regidor de Cs, a més, acusa Calvo de fer públic aquest tema amb fins electoralistes.

D'altra banda, en el seu comunicat, el PP sol·licita també a aquells regidors que no han pogut acreditar els títols que consten en el seu CV, sis dels set regidors de Canviem Mollet (IU, ICV, i Podem), que "ho facin immediatament o dimiteixin", ha conclòs Calvo.

Edicions locals