L'excapellà de Martorelles acusat d'un presumpte delicte d'abusos sexuals

Els abusos s'haurien comès els anys 70 a la diòcesi francesa de Beauveais

Societat

L'excapellà de Martorelles acusat d'un presumpte delicte d'abusos sexuals
L'excapellà de Martorelles acusat d'un presumpte delicte d'abusos sexuals

El Bisbat de Terrassa està investigant l'exmossèn de Martorelles i Santa Maria de Martorelles, Esteve Sanz Pérez, per un presumpte delicte d'abusos sexuals.
 

Segons un comunicat emès pel Bisbat, el prevere ha estat acusat a Beauvais (França) per un presumpte delicte d'abusos comès entre 1974 i 1977 en aquella diòcesi, en la que estava incardinat i on exercia el seu ministeri pastoral.

Segons algunes fonts, el Bisbat porta poc temps investigant el mossèn a qui, després del coneixement del cas, va passar a la reserva i no va demorar més la seva jubilació. De fet, qui va ser rector de la parròquia de Sant Joaquim (Martorelles) i de l'església de Santa Maria de Martorelles es va jubilar al juny amb 81 anys i després de més de 32 anys al capdavant d'ambdues esglésies amb una festa de comiat.

Esteve Sanz estava incardinat en la diòcesi de Beauvais, situada al nord de París, durant els anys que afecten a la denúncia que s’ha conegut ara. Després va tornar a Catalunya i des del 1985 era el rector de Martorelles i de Santa Maria de Martorelles, al Vallès Oriental. Per la seva destinació, amb la divisió de l’arquebisbat de Barcelona, el 2004 va passar a dependre del bisbat de Terrassa.

El bisbat explica que la Santa Seu ha encarregat al bisbat una “investigació per aclarir la versemblança dels fets, l’edat de la presumpta víctima, l’existència en el seu cas d’altres víctimes i la imputabilitat de l’acusat”. La nota del bisbat no dona més detalls sobre l’acusació ni l’orígen de la denúncia.

Edicions locals