Alstom fabricarà 34 trens regionals per a Luxemburg per 360 milions d'euros

Tots els combois es construiran a la planta baixvallesana

Societat

Alstom fabricarà 34 trens regionals per a Luxemburg per 360 milions d'euros
Alstom fabricarà 34 trens regionals per a Luxemburg per 360 milions d'euros | ACN

ACN

La planta baixvallesana d'Alstom –a Santa Perpètua de Mogoda– fabricarà 34 combois que es faran servir com a trens regionals a Luxemburg. L'empresa ha signat un contracte amb l'operador luxemburguès CFL valorat en uns 360 milions d'euros i preveu l'entrega de la nova flota de trens a partir del desembre del 2021.

Els trens tindran una velocitat màxima de 160 km/h, seran d'entre 80 i 160 metres de longitud, i de doble pis i alta capacitat. I a més de circular a la xarxa de Luxemburg, també ho faran a Bèlgica i França.

Els trens que s'entregaran a Luxemburg comptaran, segons Alstom, amb les "tecnologies més avançades" per a passatgers i personal a bord. Hi haurà espais interiors amb il·luminació per llegir i descansar, zona de bicicletes, serveis i àrees per a persones amb mobilitat reduïda. I tots els trens compten amb wifi i il·luminació LED.

Els trens, de la gama Coradia d'Alstom, també circulen en uns nou estats europeus i el Canadà, i es dissenyaran i construiran amb la participació d'experts de cinc països: Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia i l'Estat espanyol.

Edicions locals