La nova escola Palau d'Ametlla obre les seves portes

L'Ajuntament ha invertit 3,5 milions d'euros per construir les noves instal·lacions a Can Parera

Societat

La nova escola Palau d'Ametlla obre les seves portes
La nova escola Palau d'Ametlla obre les seves portes

Montornès del VallèsLaura Ortiz

Després de 12 anys en un espai provisional cedit per l'Ajuntament, aquest dimecres l'alumnat omplirà les noves instal·lacions de l'escola Palau d'Ametlla, un equipament que ha construït el consistori local i al qual ha destinat una inversió de 3,5 milions d'euros.

Aquest dimarts, representants municipals i de la Generalitat, membres de la constructora i la direcció d'obra han signat l'acta d'ocupació i posada en funcionament de la nova escola situada al barri de Can Parera, al costat del Centre d'Atenció Primària.

La signatura s'ha fet després que el tècnic representant del Govern català hagi visitat les instal·lacions i hagi donat el vistiplau a les obres, pendents de la recepció final per part de l'Ajuntament, que es farà en unes setmanes.

L'escola s'obrirà malgrat falten alguns treballs per donar per acabades definitivament les obres. D'una banda, s'haurà de construir la tanca perimetral, que actualment és provisional. També falta la coberta de l'accés directe lateral que hi haurà des de l'escola fins al Sorralet, espai que els alumnes faran servir com a gimnàs, a més de detalls com enjardinament i elements menors de l'interior que, segons l'alcalde, José Antonio Montero, es faran fora de l'horari lectiu per no perturbar les classes.

L'alcalde Montero ha destacat que l'escola Palau d'Ametlla disposarà "d'un centre posat al dia gràcies a la inversió de l'Ajuntament perquè la Generalitat no ha complert amb la seva responsabilitat", ha assegurat Montero, que ha afirmat sentir-se "emocionat" amb la inauguració. L'alcalde també ha posat en valor que el fet d'haver estat construïda per l'Ajuntament la converteix en un projecte arquitectònic "singular" en el qual també ha pogut intervenir la comunitat educativa.

L'escola ha guanyat "amb més espais i més amplis que ens permetran fer desdoblaments i reforços. També tenim despatxos, disposem del pavelló i també tenim un espai de cuina pròpia", explica el director del centre, Adrià Martínez, qui també ha afirmat sentir-se "nerviós perquè s'ha anat endarrerint l'acabament de les obres però a l'hora il·lusionat".

Aquest dimecres la nova escola acollirà 249 alumnes i una vintena de docents. Amb tot, les instal·lacions estan preparades per acollir dues línies de primària per poder donar resposta a l'evolució de la població local.

Edicions locals