El km 13 de La Mitja ja porta el nom de José Manuel Rodríguez

El 20 de gener s'inaugurarà la placa amb els noms de Martí Pocurull i Xavier Batallé a l'arribada de la prova al Palau d'Esports

Esports

El protagonista va col·locar la seva placa.
El protagonista va col·locar la seva placa. | Sergi Escudero

Canovelles, les Franqueses, la Garriga, GranollersSergi Escudero

La Mitja es corre un dia a l'any, però el seu esperit abarca cadascun dels 365 dies. Dimecres es va tornar a demostrar amb la inauguració de la placa del quilòmetre 13, situat als Gorchs de les Franqueses, que a partir de l'edició d'enguany portarà el nom de José Manuel Rodríguez. 

El veí de Canovelles va ser un participant habitual de la prova fins que li van detectar problemes cardiovasculars. Des d'aleshores, es dedica a fer d'entrenador del club local i prepara, en bicicleta, a grups de corredors de La Mitja. "Aquesta prova em va inculcar la filosofia del maratonià: lluita, esforç i sacrifici. I això ho he aplicat a la cursa de la vida per gaudir del camí malgrat els mals moments que he tingut", va explicar Rodríguez abans de col·locar ell mateix la placa sobre el ciment  que havia preparat un treballador municipal. 

"La Mitja ha arribat fins on ha arribat gràcies a la col·laboració de la gent. I. si el model no professional se sustenta, és pel treball impagable que fan persones com en José Manuel Rodríguez", va dir Toni Cornellas, president de l'Associació Esportiva La Mitja. En l'acte també hi van ser presents els alcaldes de les Franqueses, la Garriga, Granollers i Canovelles, i el president de la Federació Catalana d'Atletisme i integrant de l'AE La Mitja, Joan Villuendas.

L'homenatge del km 13 se suma als del km 12, Toni de Arriba; el km 11, Francesc Campaña; el km 10, Joan Rocasalbas; el km 9, Germà Morlans; el km 8, Roque Soto; el km 7, Alfred Codina; i el km 17,14, Núria Albó. Com és tradició, al final de l'acte s'ha anunciat l'homenatjat de la següent edició: Margarita Arderiu, impulsora de diverses activitats solidàries al Vallès.

L'arribada de la imatge serà un homenatge a Martí Batallé i Xavier Pocurull

Per primera vegada, l'Associació Esportiva La Mitja posarà nom a dos quilòmetres diferents en el mateix any. Segons va anunciar dimecres el seu president, Toni Cornellas, al km 13 de José Manuel Rodríguez s'hi afegirà un altre de molt especial: l'arribada al Palau d'Esports de Granollers.

El diumenge 20 de gener, aprofitant el torneig solidari que els sèniors masculí i femení del BM Granollers disputaran davant les seleccions catalanes, es posarà el nom de Martí Batallé i Xavier Pocurull , els dos joves jugadors d'handbol que van perdre la vida el setembre en un accident de trànsit quan es dirigien a veure el Girona.

Tant Pocurull com Batallé van fer de voluntaris a La Mitja en edicions anteriors i sempre van estar molt implicats amb la prova. "Aquesta prova tira endavant gràcies als voluntaris. I ells, igual que algun familiar seu, van ajudar a fer més gran La Mitja", va dir Cornellas. 

 

Edicions locals