L'OCGr viatjarà entre Debussy i Mahler

L'espectacle de l'Orquestra de Cambra de Granollers al Teatre Auditori també inclourà peces de Gershwin i Txaikovski

Cultura

L'Orquestra de Cambra de Granollers (OCGr), dirigida per Corrado Bolsi, reprèn els concerts d'aquesta temporada al Teatre Auditori (TAG) inspirat en el concepte de viatge. Així, després d'encetar la ruta el novembre per Berlín, Viena i Praga, de la mà de Mendelssohn, Mozart i Beethoven, aquest diumenge torna a prendre les maletes per explorar les Memòries de viatges. De Debussy a Mahler, un concert que segueix el viatge de l'OCGr per les principals obres de la música clàssica i que se centra en les textures i els colors d’un món impressionista que parla dels desitjos i els somnis.

La selecció d'aquest recital començarà amb Lullaby de Gershwin, "l'única cançó de bressol del compositor, i que és una petita joia de la música clàssica", explicava el musicòleg i crític Xavier Chavarria, qui, de fet, una hora abans del concert –a les 18 h– oferirà una conferència per qui vulgui aprofundir en la història d'aquestes peces musicals excepcionals –en el marc de la proposta del TAG d'Espectacles 3601 per a la millora de l'experiència del públic–.

La primera part de Memòries de viatges inclourà també peces de Corigliano i Sibelius, per acabar amb el Prélude à l'après-midi d'un Faune de Debussy "una obra molt trencadora per l'època, que obre la porta a la música del segle XX", detallava Chavarria a la presentació de la temporada. De fet, aquesta peça de Debussy, inspirada en la poesia de Mallarmé, és considerada l'inici de l'era musical moderna.

Ferran Albrich, l'intèrpret solista

La segona part s'obrirà amb una obra fresca i vital, el Souvenir de Florence de Txaikovski, i es clourà amb el Lieder eines fahrenden Gesellen de Mahler, una peça intimista d'un viatge intern de l’amant pel record de l’estimada perduda. Aquesta peça serà interpretada també per un solista debutant, el baríton Ferran Albrich, alumne del màster de cant del Conservatori del Liceu, que ha estat triat en audicions en el marc dels convenis de col·laboració per a projectes pedagògics de l'OCGr amb el Conservatori Josep M. Ruera i el del Liceu.

Edicions locals