Ciutadans denunciarà el doble robatori de la bandera espanyola a Parets

La 'rojigualda' s'ha hissat dos cops a la plaça de la Vila, i els dos cops ha estat sostreta

Política

Ciutadans denunciarà el robatori de la bandera espanyola a Parets
Ciutadans denunciarà el robatori de la bandera espanyola a Parets | Jaume Ribell

Parets del Vallès

L'agrupació local de Ciutadans a Parets denunciarà el doble robatori de la bandera espanyola. 'La rojigualda' ha estat hissada dos cops a la plaça de la Vila, i en les dues ocasions ha estat sostreta.

El primer cop va tenir lloc la mateixa nit en què va ser col·locada, després del ple municipal on es van aprovar els pressupostos municipals per 2019 presentats pel govern del PSC gràcies a l'abstenció de la formació taronja. El seu portaveu i únic edil, Manuel Losada, havia posat com a condició prèvia que la bandera d'Espanya dos penjada davant l'Ajuntament en compliment de la llei de banderes.

Un cop desapareguda el mateix Losada es va posar en contacte amb la Policia Local per presentar la pertinent denúncia, "però primer calia saber qui havia estat. I sembla que gràcies a les filmacions de les càmeres de seguretat s'ha pogut identificar a la persona que ho va fer". En qualsevol cas, però, aclareix que "qui ha de posar la denúncia és l'Ajuntament, ja que es tracta del robatori d'una bandera que costa prop de 400 euros i que es paga amb els diners dels impostos de tots", recalca. Per això estan a l'espera "de si l'Ajuntament es pronuncia o no. I si no ho fa, tirarem endavant una denúncia particular", perquè "no pot ser que paguem entre tots un acte d'uns quants".

La bandera va tornar a ser hissada per segon cop la setmana següent a la primera desaparició. I un cop més, va ser sostreta. Per això la formació taronja també ha demanat "que posin més alta la bandera i més càmeres de seguretat. Que no facilitin el seu robatori, perquè aquest ja serà el tercer cop que es pengi, i no pot ser que la vagin robant sense que ningú faci res al respecte". De moment, creu que "s'està esperant a tenir llest el quart pal per col·locar-la de nou ja també juntament amb l'europea", ja que la llei també hi obliga.

Crítiques d'ERC

Per altra banda, el portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha denunciat a través de les xarxes socials el fet que a la plaça Doctor Trueta la bandera espanyola oneja sense que ho facin ni la catalana, ni l'europea, ni la local.

"Es veu que a Trueta no s'ha de respectar la neutralitat institucional", afirma, afegint que "cada cop queda més clar que la neutralitat al carrer només va molestar a alguns/es quan vam expressar el nostre suport als líders socials i polítics empresonats per defensar un mandat democràtic". "Amb el ritme actual, aviat s'esgotarà la partida pressupostària destinada per a l'adquisició de banderes d'Espanya", ironitza.

 

Edicions locals