La setena Fira de l'Oli Vera es consolida a Bigues i Riells

Dissabte també s'hi celebrarà la cinquena edició del Mercat del Pa Artesà

Societat, Economia

Bigues i Riells

La setena edició de la Fira de l'Oli Vera i la cinquena del Mercat del Pa Artesà arribaran dissabte a Bigues i Riells, amb parades i activitats que s'instal·laran de 10 a 17 h a la plaça del Trull.

El certamen –organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració del Consell Comarcal, l’Slow Food i el suport de la Diputació i la Xarxa Productes de la Terra– té l’objectiu d’enfortir la tradició oleícola de la comarca i contribuir a la recuperació de la varietat vera fina –molt estesa al segle XIX– i al seu reconeixement al territori.

S’hi podrà comprar oli de productors de la comarca i fer tastos d’olis, així com també aprofitar per fer un tast d’oli de raig –el que surt directament de les olives premsades–.

La fira compta amb un programa d’activitats que s’encetarà a les 10.30 h amb un showcooking amb l’associació gastronòmica CuinaVO. Seguidament, a partir de les 11 h i cada 45 minuts fins a les 14 h, es faran visites al Trull de Can Sapera i demostracions de mòlta d'olives.

A més, a les 11 h també començaran els tallers infantils i un altre taller per aprendre a fer sabó.

Presentació d'Apindep

A les 11.15 h es farà una presentació de l'entitat Apindep –Integració de Persones amb Discapacitat–, una cooperativa de consum i usuaris de caràcter social, que ofereix serveis a la dependència, i està formada per persones amb discapacitat de primer i segon grau.

El campió Rafael Guillot

Ja al migdia, entre les 12.15 i 12.45 h, Rafael Guillot de l'Escala, campió de Catalunya d'elaboració d'allioli a màs, farà una demostració que donarà pas a la segona edició del concurs d’elaboració d’allioli, dels qual es lliurarà el premi a les 13.30 h.

Per acabar el matí i dinar, l'organització proposa un porc rostit amb allioli, pa artesà i vi.

Edicions locals