Vaga a Abelló Linde contra un pla de reestructuració

El pla afecta 70 treballadors de les plantes de Parets, Barcelona i Rubí

Economia

L'empresa té una planta a Parets.
L'empresa té una planta a Parets.

Parets del Vallès

Els treballadors d'Abelló Linde, amb una planta a Parets del Vallès, han convocat una vaga en protesta pel pla de reestructuració presentat per l'empresa. Un pla que afecta 70 treballadors tant de la planta paretana com de les de Barcelona i Rubí.

El conflicte neix quant l'empresa va voler convertir en obligatori un pla per incentivar baixes voluntàries. Fins ara l'empleat que volia podia acollir-se a la jubilació avançada, "però ara volen fer-ho per força i sense negociar ni parlar", afirma Tomás Díaz, secretari de Política Industrial de CCOO d'Indústria de Catalunya. Per això s'han convocat quatre jornades d'aturada: la primera va tenir lloc el passat dimarts, la segona serà aquest divendres d'11.30 a 13.00 hores, i les següents estan previstes pel dimarts 15 i pel divendres 18.

Unes aturades que es mantenen convocades "perquè l'empresa ni tan sols va enviar cap representant a la taula de mediació", assegura Ruiz. I no està previst que "canviïn de postura, ja que diuen que estan esperant instruccions des de la direcció de la multinacional", tot i que formalment l'empresa encara no ha presentat el pertinent Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

La vaga convocada afecta, en total, a uns 180 treballadors i treballadores de les tres plantes. I particularment "de l'àmbit comercial, que entenem que és una part fonamental", argumenta Ruiz. Per això durant les aturades es faran concentracions davant les portes de cada un dels centres de treball.

Edicions locals