Canvis a la junta dels Manyacs

Xavi Arias és el nou cap de colla dels castellers de Parets rellevant a Eduard Guiu

Cultura, Esports

La nova junta tècnica amb el nou cap de colla, Xavi Arias (tercer per l'esquerra).
La nova junta tècnica amb el nou cap de colla, Xavi Arias (tercer per l'esquerra).

Parets del Vallès

La colla castellera dels Manyacs de Parets estrena nova junta, amb novetats tant a la part directiva com a la part tècnica. La més visible és la del canvi del cap de colla, que a partir d’ara serà Xavi Arias en substitució d’Eduard Guiu, que deixa el càrrec per motius personals.

A més d’Arias, formaran la nova junta tècnica Mariluz Redondo, Sergi Bordas, Ari Mateo, Irene Arias, Joan Mateo, Mireia Heredero i Geri Valls com a sotscap de colla. Pel que fa a la junta directiva, Albert Pérez deixa de ser el tresorer i el substituirà Sandra Salcedo; la secretaria que ocupava Montse Mas passa a mans de Nani Martínez, el fins ara vicepresident, fet pel qual aquest càrrec l’assumirà Albert Aguilera. Mentre que Ferran Soto segueix com a president de l'entitat.

Per aquest 2019, l'objectiu es aconseguir nous patrocinadors per a poder reformar el local i instal·lar-hi una xarxa de seguretat, així com per obtenir finançament pels desplaçaments, com per exemple el que aquesta darrera temporada 2018 els va portar fins a Andorra. “Si els desplaçaments se’ls ha de pagar la gent, costa sumar gent nova”, explica el nou cap de colla. Ja que per Arias, “és molt important que cada cop es pugui sumar més gent a fer pinya”.

Actualment, els Manyacs compten amb prop d’un centenar de persones, “però en calen més per poder fer una bona pinya”. Per això és important la xarxa de seguretat, ja que “quant la pinya no és prou gran, que no a tots els assajos és igual, cal poder provar nous castells amb xarxa per poder créixer”. Una xarxa que “ronda el 2.000 euros” de cost, per la qual cosa Arias aprofita per “fer una crida” a empreses i col·lectius locals per poder-la adquirir.

A nivell més esportiu, l’objectiu és consolidar-se com a colla de 6 ampliant el ventall amb un 6 de 6 i la torre de 6, intentada però encara no aconseguida, així com el pilar de 5. A més de “treballar més l’aspecte físic amb nous exercicis, que és una part molt important” i “fer els assajos més àgils i dinàmics”. Uns assajos que també tindran altres canvis encara per concretar. Arias ho resumeix tot afirmant que entoma el càrrec “amb molta empenta i ganes de fer coses noves”.

Això sí, durant aquesta propera temporada 2019, es seguiran fent activitats ja consolidades com la calçotada (que tindrà lloc el 23 de febrer), la festa de Sant Joan o la Diada dels Manyacs, entre d’altres.

Edicions locals