Joan Canadell: 'Espanya és l'Estat més agressiu que hi ha a Europa'

El fundador del Cercle Català de Negocis va ser convidat a Montornès per l'ANC

Política

Joan Canadell: 'Espanya és l'Estat més agressiu que hi ha a Europa'
Joan Canadell: 'Espanya és l'Estat més agressiu que hi ha a Europa'

Ramon Aguilar

Joan Canadell, empresari i fundador del Cercle Català de Negocis, va participar divendres en un acte convocat per l’ANC de Montornès, on va parlar sobre la independència catalana i va destacar que "Espanya és l’Estat més agressiu que hi ha a Europa".

En aquest sentit, Canadell va assegurar que l’única solució per acabar el conflicte català és una mediació internacional que doni la possibilitat de dialogar entre els dos governs per pactar un referèndum. “Merkel es va reunir l’11 d’agost a Doñana amb Pedro Sánchez i va proposar-li una solució dialogada per Catalunya, com ara oferir un estat federal asimètric per encaixar les demandes catalanes (...) però les pressions dels partits feixistes li ho impediran”, va afirmar l’empresari.

A la xerrada també es va parlar de les primàries per a les eleccions municipals, en les quals Canadell vaticina que els partits independentistes “s’hi acabaran sumant” mentre concretava que hi ha un partit –del qual no va voler dir el nom- amb què ja es té un acord molt avançat per anar junts als comicis.

Consum estratègic i Consell per la Republica

El tema central de l’acte era el consum estratègic, que vol dir la manera de poder realitzar el mateix consum mensual de llum, gas, aigua, etcètera, en empreses que s’han posicionat a favor de la independència.

Per últim, va voler informar als assistents sobre el Consell per la República, una mena d’administració en paral·lel que té per objectiu fer allò que Catalunya com a Comunitat Autònoma no pot fer. “Estònia va crear un ens paral·lel -quan eren soviètics- i això va donar pas a una Constitució que després va ser votada per la població i es va declarar la independència. És aquesta línia en la que es va fer aquest Consell”, va confirmar Canadell.

Edicions locals