Mons Observans ofereix una nova jornada de visites teatralitzades

La sessió, que es farà diumenge, també inclourà un esmorzar "a la romana" i un taller de jocs de l'època

Cultura

Mons Observans ofereix una nova jornada de visites teatralitzades
Mons Observans ofereix una nova jornada de visites teatralitzades | Ajuntament de Montmeló

L’assentament romà de Mons Observans tornarà a obrir diumenge les seves portes amb diverses activitats de descoberta del jaciment i de l’època romana adreçades a petis i grans en el marc del programa Mons Observans en família.

La jornada engegarà a les 11 h, amb un esmorzar “a la romana”, en el qual els assistents podran fer un tast d’alguns dels principals ingredients de la cuina de l'època, com les delicioses botifarres de Lucània o el moretum, una crema de gust contundent elaborada amb formatge, all, herbes aromàtiques i oli d’oliva.

Tot seguit, a les 12 h, el pintor pompeià de l'assentament acompanyarà els assistents a visitar el seu palau. Es tracta de Caius Maximus Minimus, un pintor imaginari que fa més de 2.000 anys va venir expressament des de la ciutat romana de Pompeia per decorar les estances del palau. A més, convidarà el públic a recórrer cadascuna de les estances per descobrir com era la vida dels seus habitants fa més de 2.000 anys, abans que l’erosió i el pas del temps n’ensorressin les parets i el fessin caure en l’oblit.

Per últim, a les 13 h els visitants podran passar una estona divertida jugant amb la Sàlvia a alguns dels jocs preferits dels nens i les nenes de l’antiga Roma. Aleshores els agradava molt jugar amb els fruits secs i, més concretament, amb les nous, que anomenaven nuces i que utilitzaven com si fossin bales. En aquest taller la Sàlvia mostrarà als assistents diversos jocs de nous similars a les nostres bitlles (els castellets) o a la xarranca (joc de la delta i del triangle).

Tots les activitats, excepte l’esmorzar, són gratuïtes per als habitants de Montornès i Montmeló. I les inscripcions es poden fer al web de Mons Observans.

Edicions locals