El web de l’Ateneu Cooperatiu ajuda les cooperatives a trobar recursos de finançament

Hi ha subvencions, préstecs i premis adreçat a empreses i entitats de l'Economia Social i Solidària

Economia

El web de l’Ateneu Cooperatiu ajuda les cooperatives a trobar recursos de finançament
El web de l’Ateneu Cooperatiu ajuda les cooperatives a trobar recursos de finançament | Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha estrenat aquest 2019 un nou apartat al web, en el qual es poden consultar les línies de finançament disponibles per a projectes i empreses de l’economia social i solidària, en especial per a les cooperatives.

Albert Grifell, tècnic de l’Ateneu vallesà, recorda que amb la subvenció pública que rep l’Ateneu “no disposem de línies pròpies de finançament per a projectes, sinó que oferim eines per aconseguir-ne a través de formació, assessorament, acompanyament, etc., tant a persones emprenedores que volen iniciar un projecte cooperatiu com a iniciatives ja existents a la comarca”. Per aquest motiu apostem per “fer d’altaveus de tots els recursos de l’Economia Social i Solidària al territori”.

L’espai Finançament és “un aparador de recursos per a les cooperatives i empreses de l’Economia Social i Solidària”, com explica Grifell, i s’hi poden trobar subvencions i ajuts, préstecs i premis. Fins ara, ja n’hi ha gairebé una vintena en total, que s’aniran actualitzant a mesura que en sorgeixen de noves o finalitzi el termini de sol·licitud de les actuals.

Els recursos disponibles

Algunes de les subvencions disponibles són:

  • Ajuts AMB, per al desenvolupament de nous projectes i la creació de noves activitats econòmiques emmarcades en l’àmbit de l’economia cooperativa, social i solidària.
  • Ajuts en forma de garantia per al finançament de les empreses de l’economia social per als anys 20182019.
  • Beques Seira, per a la millora de les competències professionals de les cooperatives de treball.
  • Subvenció de la Generalitat de Catalunya per a l’adquisició d’empreses (Reempresa).
  • Subvencions per a la capitalització de cooperatives i societats laborals (Línia Capitalcoop).

Pel que fa a préstecs, hi ha una proposta d’entitats on les cooperatives poden adreçar-se per sol·licitar-ne, amb una petita descripció i els enllaços pertinents. Ara mateix es destaquen entitats com Coop57, Fiare, Gicoop, ASCA (Acció Solidària Contra l’Atur) o Triodos Bank.

I per últim, també es poden consultar els diferents premis que es convoquen dins l’àmbit de l’economia social i solidària. Per exemple el premi als millors treballs universitaris en l’àmbit del tercer sector, l’economia social o les cooperatives (convocat per Aracoop) i de la 5a edició dels Premis Manuel Arroyo per a persones emprenedores de l’economia cooperativa (convocat per l’Escola Sant Gervasi de Mollet).

Tot el llistat d’ajudes, subvencions, préstecs i premis per a l’Economia Social i Solidària es pot consultar a l’apartat Finançament del web de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

Edicions locals