L'exregidor de Cardedeu Jaime Gelada serà el candidat del PP a Granollers

El popular va protagonitzar una denúncia als trabucaires de Cardedeu a qui acusava de simular el seu afusellament

Política

L'exregidor de Cardedeu Jaime Gelada serà el candidat del PP a Granollers
L'exregidor de Cardedeu Jaime Gelada serà el candidat del PP a Granollers

Cardedeu, Granollers

Jaime Gelada Jiménez serà el cap de llista del Partit Popular (PP) a les eleccions municipals del 26 de maig a Granollers. Aquest serà el relleu de l'actual regidor José M. Moya, que va encapçalar la llista popular els passats comicis de 2015.

Gelada va ser molt conegut arran la denúncia per via penal que va presentar el 2014 contra els trabucaires de Cardedeu, a qui acusava d'haver simulat el seu afusellament durant la festa major del poble. Aquesta, però, no va ser l'única polèmica del llavors regidor cardedeuenc, que també va denunciar als Mossos la pintada del mural independentista que hi ha a l'entrada del municipi. El mateix Gelada, el 2015, va haver d'anar a declarar per una denúncia per injúries i calúmnies que li va presentar el regidor de la CUP Hug Lucchetti.

Gelada va deixar l'acta de regidor de l'Ajuntament de Cardedeu el maig passat. En el moment de la renúncia va explicar que ja feia dos anys que no vivia al municipi –havia anat a viure a Granollers–. L'actual cap de llista del PP de Granollers va entrar a l'equip de govern de l'alcaldessa cardedeuenca Calamanda Vila, de CiU, el novembre de 2011, uns mesos després de les eleccions, en el context d'un pacte tripartit (6 regidors de CiU, 2 del PP i 1 de Gent pel Canvi). El novembre del 2013 l'alcaldessa el va destituir, juntament amb un altre regidor del PP, perquè "els temes identitaris dificultaven cada dia més l'acció de govern". A les eleccions de 2015 a Cardedeu, Gelada es va presentar amb el lema Si no quieres la estelada, Jaume Gelada, i va obtenir un regidor.

El PP ha anunciat també les candidatures de Martha Edel a les Franqueses, Araceli Amatller a Canovelles, Jaume Bonallach a la Llagosta, César Alcalá a la Roca i Susana Calvo a Mollet.

Amb aquests nomenaments el PP vol "millorar els resultats dels últims comicis, tot presentant-se com a garantia de canvi davant l'independentisme i els populismes", afirma el partit en un comunicat.

Edicions locals