Inkema, entre les 500 empreses líders de 2018 segons CEPYME

L'empresa de Parets té 150 treballadors i va facturar 29 milions d'euros l'any passat

Economia

Inkema, entre les 500 empreses líders de 2018 segons CEPYME
Inkema, entre les 500 empreses líders de 2018 segons CEPYME

L'empresa de Parets Inkema Sistemas ha estat inclosa a la llista de 500 empreses líders de 2018 que cada any publica la Confederación Española de la Pequeña y Mediana Empresa (CEPYME).

Aquest prestigiós llistat, el CEPYME500, selecciona i promociona empreses de tot l'estat espanyol pel seu creixement tant en els seus resultats econòmics com en la seva capacitat per generar valor afegit, innovació, ocupació i projecció internacional. I Inkema ha tancat 2018 amb una facturació de 29 milions d'euros (pels 21 M€ de 2016 i els 15 M€ de 2015) i una plantilla de més de 150 treballadors (quant el 2016 en tenia 109, i el 2015, 75).

Dedicada al sector dels molls de càrrega i descàrrega de mercaderies, Inkema és una companyia de caràcter familiar fundada l'any 2006 a Parets per Juan Burgos, el seu president, tot i que el seu equip humà té més de 35 anys d'experiència al sector. Té distribució comercial per tot el territori espanyol i magatzem i oficines pròpies a Madrid i Sevilla, i compta amb més de 12.500 metres quadrats de capacitat productiva: 10.500 m2 a Parets i  1500 m2 a l'altra fàbrica que té a Timisoara (Romania).

Pel que fa a l'aspecte d'investigació i desenvolupament, "tenim un showroom propi amb tots els nostres productes a les instal·lacions de Parets i un departament propi per crear, dissenyar i fabricar nous productes", explica el seu responsable de màrqueting, Gabriel Utgés.

Futur internacional

Pel que fa a la seva internacionalització, recentment s'han obert noves delegacions comercials a Portugal i Polònia, i ja són presents a més de 90 països per tot el món i als cinc continents. De manera que el 41% de la seva facturació ja prové de les exportacions, amb presència a importants fires del sector a Alemanya, Mèxic o el Perú, i convencions i jornades formatives de producte per Indonèsia, Emirats Àrabs o Equador.

A curt termini, tenen previst obrir noves delegacions "a mercats en expansió" i presentar una "nova línia de portes ràpides industrials". Unes portes ràpides que se sumaran a un ventall de productes que també inclou portes tallafocs, taules elevadores, passarel·les i tota mena d'accessoris per molls de càrrega.

Edicions locals