Turull encara el judici a Madrid negant cap fet delictiu

La defensa sosté que les acusacions "no es corresponen amb la realitat" i en demana la seva absolució

Política

Retrat de Turull a l'exposició del dibuixant Jordi Magrià inaugurada aquesta setmana a Sant Feliu de Codines.
Retrat de Turull a l'exposició del dibuixant Jordi Magrià inaugurada aquesta setmana a Sant Feliu de Codines.

El judici pels fets de l’1 d’octubre està cada cop més a prop. Sense que s’hagin confirmat encara calendaris concrets, sí que el Tribunal Suprem, que serà el que jutjarà els encausats, ja ha ordenat que siguin traslladats a Madrid l’última setmana de gener. I el paretà Jordi Turull encara la citació negant les acusacions de sedició i rebel·lió.

Ho ha fet en boca del seu advocat, Jordi Pina, que alhora representa la defensa dels també imputats Jordi Sànchez i Josep Rull. Pina va oferir una roda de premsa aquest passat dimarts on va argumentar que les acusacions “no es corresponen amb la realitat”, i que aquesta “ha estat tergiversada” per poder inculpar-los. De fet, afirma que no s'avergonyeixen ni desmenteixen cap dels fets pels quals se'ls acusa, perquè no consideren que aquests siguin delictius.

L’escrit de la defensa presentat a l’alt tribunal espanyol pretén exposar que es van intentar vehicular políticament les reivindicacions pacífiques, democràtiques, massives i reiterades de bona part de la població catalana des del 2010. Així, accepta que, com a màxim, se'ls podria acusar del delicte de convocatòria il·legal de referèndum, però es va despenalitzar el 2005.

Per això "no defugen res del que han fet. Les seves posicions polítiques i la ideologia independentista les tenen intactes", ha afirmat Pina, afegint que “estan ferms, dignes com sempre", i que “aniran a Madrid a lluitar i a defensar-se de manera contundent per fer treure els colors a la cara d'aquells que els acusen ignominiosament".

A més, la defensa de Turull, Sànchez i Rull sol·licita que a la sala del judici hi pugui haver la presència de 5 familiars per acusat per rebre "suport emocional", així com reservar també 5 places per a observadors internacionals.

Edicions locals