Després de l'incendi: el drama de tornar a casa

El cap de setmana passat van produir-se dos incendis més al municipi, sense cap ferit greu

Societat

Després de l'incendi: el drama de tornar a casa
Després de l'incendi: el drama de tornar a casa

La Llagosta

Després d'un incendi com el de la Llagosta el dia abans de Reis, quan l'atenció mediàtica decau, queda la runa; la difícil tasca de recuperar la quotidianitat.

El Reyes i la Puri tenen un pis al bloc de plaça de Catalunya i han passat més d'una setmana en un hotel de Mollet. És dimarts i l'endemà marxen cap a un pis de lloguer a Santa Perpètua perquè els ho ha recomanat el pèrit de l'assegurança. "Hem gastat més de 350 euros en hotels", expliquen. "Tenim sort perquè Ocaso ens ho paga i s'està portant bé, però hi ha alguns veïns que estan fatal", afegeixen referint-se a una família afectada per l'incendi a qui l'asseguradora no els vol pagar, segons diuen, l'estada a l'hotel. "No saben fins quan podran continuar pagant-ho de la seva butxaca", sentencien.

Des de l'Ajuntament llagostenc confirmen que encara queden algunes setmanes perquè tots els veïns puguin tornar a casa. "S'ha muntat una bastida al pati interior per instal·lar de nou els subministraments de llum i gas dels pisos per sobre el 5è 1a; els d'aigua estan millor", diuen. "A més, s'ha de pintar tot i arreglar l'ascensor", expliquen. Per fortuna la cabina va quedar per sota del foc i no està malmesa.

"A nosaltres ens agrada viure a casa, menjar a casa", relata la Puri, i afegeix que han hagut de rentar tota la roba perquè el fum va impregnar-la. Són algunes de les petites tragèdies que no fan oblidar el veritable drama: la mort d'una dona de 67 anys. De fet, des del consistori expliquen que alguns veïns que es troben a casa de familiars no han estat capaços de tornar a casa seva. Tenen quelcom semblant a un trauma, que la Puri i el Reyes resumeixen definint les últimes setmanes com "una aventura molt trista".

La casa de la parella es troba just a sota del pis que es va incendiar i en el seu cas la tornada pot fins i tot allargar-se. "Han apuntalat el pis, tot el terra està bufat i ens han dit els paletes que potser haurem d'estar més de dos mesos fora", comenten.

Amb tot, després d'un incendi, al cap dels supervivents només queda una idea: "Sort que estàvem fora de casa. No vull ni pensar què hagués passat si aquell dia hagués estat al pis amb les meves nétes".

Dos incendis més a la Llagosta

La Llagosta va registrar el cap de setmana passat dos incendis més. El primer es va produir divendres al carrer de la Florida quan l'endoll d'un escalfador va cremar. El foc es va controlar gràcies a la Policia Local i els veïns. El segon succeïa dissabte al carrer Calders a les 14.29 i es va saldar amb una persona ferida per inhalació de fum que, tot i ser traslladada a l'Hospital de Mollet, va ser donada d'alta al cap de poques hores.

D'altra banda, aquest dimecres l'ajuntament llençava una campanya per informar la ciutadania sobre com actuar en cas d'incendi en un habitatge.

Edicions locals