El TSJC manté la investigació a Josep Maria Jové per l'1-O

Argumenta que els aforats no poden tenir "privilegis que limitin la investigació penal quan hi ha sospites raonables" contra ells

Política

Josep Maria Jové amb Lluís Salvador el setembre de 2017  I  Foto: Elisenda Rosanas / ACN
Josep Maria Jové amb Lluís Salvador el setembre de 2017 I Foto: Elisenda Rosanas / ACN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs de súplica presentat per Josep Maria Jové contra la interlocutòria del 26 de novembre del 2018, que va acordar investigar-lo per l'1-O.

Jové, veí de les Franqueses, va ser secretari general de Vicepresidència i Economia en l'etapa d'Oriol Junqueras com a conseller i ara és diputat al Parlament de Catalunya i, per tant, aforat.

El tribunal va considerar llavors, atenent la sol·licitud del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga l'organització del referèndum, que hi havia prou indicis per investigar-lo per malversació de fons públics, desobediència greu i revelació de secrets.

El TSJC relaciona Jové amb l'organització del referèndum i el presumpte "full de ruta" per assolir la independència "per la via unilateral", així com l'acusa de participar en un "comitè executiu de l'entramat" creat pel Govern i altres actors des del 2015.

Ara el TSJC rebutja el recurs de súplica presentat contra la interlocutòria del 26 de novembre del 2018, que va acordar investigar-lo per l'1-O, argumentant que els aforats no poden tenir "privilegis que limitin la investigació penal quan hi ha sospites raonables" contra ells.

 

Edicions locals