Bigues i Riells obre les portes del nou Teatre Auditori Polivalent

Més de 400 persones van assistir dijous a la inauguració oficial del nou equipament cultural

Cultura

Més de 400 persones van assistir a la inauguració oficial del nou Teatre Auditori Polivalent
Més de 400 persones van assistir a la inauguració oficial del nou Teatre Auditori Polivalent

Bigues i Riells

L'Ajuntament de Bigues i Riells ja ha inaugurat el Teatre Auditori Polivalent. Per primera vegada el municipi compta amb un espai versàtil que ofereix un ampli ventall de possibilitats gràcies a un gran condicionament acústic. Dijous es va inaugurar oficialment nou equipament cultural.

La inauguració oficial del Teatre Auditori Polivalent va estar marcada per les actuacions musicals i els parlaments de l'equip de govern i del vicepresident de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol.

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells, va recordar que "feia 30 anys que calia un espai amb condicions de qualitat per a donar resposta a una demanda ciutadana històrica". Joan Moreno, 1r tinent d'alcalde, va definir la inauguració del Teatre Auditori Polivalent com "la cirereta que tanca l'eix d'equipaments del municipi que connecta l'escola El Turó amb l'IES Maria de Bell-lloc, gràcies a la passera sobre el riu Tenes". I José Gómez, 2n tinent d'alcalde, va insistir en la capacitat del nou equipament cultural de canviar la vida social del municipi que a partir d'ara tindrà un punt de trobada i un espai des d'on promocionar la cultura.

En la inauguració, conduïda pel presentador Albert Oliana, es va destacar la versatilitat del Teatre Auditori Polivalent. L'acte va començar amb la sala a les fosques i el so del piano de Júlia Pascual. Un cop es van encendre els llums, la pianista i cantant de 14 anys alumna de l'Escola de Música de la Vall del Tenes, va desplegar la seva veu.

L'acte es va desenvolupar amb una successió de peces musicals i artístiques a càrrec del guitarrista Gustavo Them, la ballarina Sara Abad, el bateria Alfons Bertran, la flautista Cristina Granera i el contrabaixista Dick Them.

Diversos representants de les entitats culturals convidades van pujar a l'escenari per explicar quin ús donaran al nou espai, que podrà acollir una variada programació d'actes gràcies a la versatilitat que ofereix l'envà mòbil més alt de Catalunya, que permetrà dividir la sala en dues, per tal d'acollir dues activitats simultànies.

Per motius d’aforament, l'acte d'inauguració de dijous 17 de gener va poder acollir un límit de 405 persones, tot i que aquest dissabte es farà una jornada de portes obertes de les 11 a les 13 h a càrrec de personal tècnic del consistori. Les inscripcions a les visites es podran fer al Centre Cívic El Rieral a partir de les 10 h.

 

 

Edicions locals