Jordi Évole i Alberto San Juan estrenen 'Celebraré mi muerte' a Montmeló

La primera representació d'aquest espectacle sobre l'eutanàsia es farà dissabte a les 20 h a la Sala Polivalent

Cultura

Jordi Évole i Alberto San Juan estrenen 'Celebraré mi muerte' a Montmeló
Jordi Évole i Alberto San Juan estrenen 'Celebraré mi muerte' a Montmeló

La sala Polivalent de Montmeló acollirà dissabte (20 h) l'estrena de Celebraré mi muerte. Es tracta d'un espectacle produït per Jordi Évole i Alberto San Juan que gira entorn de l'experiència en primera persona de Marcos Ariel Hourmann, el primer metge condemnat a Espanya per practicar una eutanàsia, a qui Évole ja va entrevistar en el programa Salvados.

De la mà de Teatro del Barrio i Producciones del Barrio, l'obra de teatre que interpreta el mateix Hourmann reprodueix un judici que mai va arribar a acabar i on el protagonista presentarà l'al·legat de defensa que mai va fer. Quins motius el van portar a practicar una eutanàsia que sabia el podia portar a la presó? L'obra mostrarà un metge declarat culpable d'homicidi, un jurat format per gent del públic i una pantalla de projecció que permetrà els espectadors viatjar a la vida de Hourmann i conèixer l'opinió dels testimonis del seu cas.

Tot plegat es tracta d'una commovedora reflexió entorn de la vida i la mort, d'on sorgiran preguntes com: és l'eutanàsia un assassinat? És ètica? És just tractar Marcos d'assassí? Què faríem nosaltres davant l'arribada irreversible de la mort? Marcos no ho va dubtar i va ser condemnat, i així ho explica: "Sí, jo ho vaig fer. Jo vaig prendre la decisió, vaig omplir la xeringa i vaig prémer l'èmbol. Jo vaig injectar el clorur potàssic. Vaig provocar la mort, perquè crec en la vida".

Dissabte serà el públic qui emeti el seu veredicte.

Les entrades es poden comprar en línia o a taquilla 1 h abans de l'inici de l'espectacle. El preu és de 12 €, 9 € amb el carnet jove o el carnet de la biblioteca La Grua, i 7 € els jubilats i els menors de 18 anys.

Edicions locals