Pintades masclistes sobre dos murals de Carrencà

El ple de Martorelles va condemnar dilluns el masclisme amb una moció de suport a les mesures del pacte d'estat contra la violència de gènere

Societat

Pintades masclistes a Carrencà
Pintades masclistes a Carrencà

Martorelles

Els darrers dies han aparegut unes pintades masclistes sobre dos murals de Carrencà, a Martorelles. Un dels murals és de l'Agrupament Escolta Galzeran i l'altre el van fer diverses entitats amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març.

Per una banda, s'ha tatxat la frase "En lluita per la igualtat de gènere" que havia pintat l'entitat local. I per l'altra banda, s'ha pintat la frase "los hombres trabajan, las mujeres fregan" sobre el mur en el qual el 2017 es va escriure "Cada dia és 8 de març".

L'alcalde, Marc Candela, va condemnar els "atacs" que han patit aquests dos murals i va assegurar durant el ple de dilluns que el consistori "actuarà amb més contundència" contra el masclisme. Respecte a les pintades, va afirmar que es trauran i es repintaran dos murals nous.

Les pintades coincideixen amb la moció de suport a les mesures del pacte d'estat contra la violència de gènere, que el ple de Martorelles va aprovar per unanimitat. La regidora de Dones, Assumpta Pastor, va assegurar que "no solament ens posem les piles com a municipi per lluitar contra les violències masclistes, sinó que, a més a més, qui voti a favor també estarà rebutjant aquells partits que diuen que no passa res i que no calen lleis contra la violència masclista".

Edicions locals