Neus Ballús estrena el seu nou film, 'Staff only', a la Berlinale

La 69a edició del festival de Berlín acollirà la 'première' mundial del llargmetratge de la molletana

Cultura

La directora molletana Neus Ballús estrenarà la seva nova pel·lícula Staff only a la 69a edició de la Berlinale, el Festival Internacional de Cinema de Berlín. Serà a la secció Panorama, el 10 de febrer.

A Staff only, la Marta, de 17 anys, es troba passant les vacances de Nadal al Senegal –país en el qual ha tingut lloc el rodatge– amb el seu pare i el seu germà. Ella sent una gran fascinació pel Khouma, un càmera senegalès que treballa filmant les excursions dels turistes, i això tensarà la ja conflictiva relació amb el seu pare.

En Khouma filma vídeos per satisfer els turistes, que seran part de la pel·lícula, i ajudaran la Marta a descobrir els mecanismes interns del negoci del turisme. Alhora, establirà una intensa amistat amb l’Aissatou, una noia que neteja les habitacions de l’hotel. La protagonista té lluita per la seva llibertat. Ella es troba en un viatge molt estructurat en una edat on creu que li pertoca anar per lliure i justament en aquell viatge és molt difícil anar per lliure, ja que a més es troba amb l'oposició del seu pare.

Segons Ballús, en paraules al diari Som Mollet el mes de juny, la pel·lícula és "un retrat polièdric del turisme occidental a l'Àfrica i l'habitual mirada del turista sobre la realitat africana".

Els productors de la pel·lícula Staff only són El Kinògraf, productora de Ballús i Pau Subirós, Ikiru Films, fundada per Edmon Roch i Les Films Hatari.

Edicions locals