Gran afluència de visitants a la VII Fira de l'Oli Vera i el V Mercat del Pa Artesà

Més de 4.000 persones van passar per Bigues i Riells atretes pels productes de qualitat i de proximitat de la comarca

Cultura, Societat

Gran afluència de visitants a la VII Fira de l'Oli Vera i el V Mercat del Pa Artesà
Gran afluència de visitants a la VII Fira de l'Oli Vera i el V Mercat del Pa Artesà

Bigues i Riells

Més de 4.500 persones van visitar dissabte la VII Fira de l'Oli Vera i altres varietats minoritàries i el V Mercat del Pa Artesà. Els visitants van poder gaudir d'un matí de dissabte entre una quarantena de paradetes dedicades a l'oli de la varietat vera i al pa artesà, situades a la plaça del Trull.

Els visitants van poder gaudir de diverses activitats al llarg de la jornada, totes relacionades amb la promoció dels productes de la terra i el respecte pel medi ambient. El showcooking, a càrrec de l'associació gastronòmica Cuina VO, va cridar l'atenció amb les seves receptes, amb l'oli d'oliva com a protagonista. Des d'Apindep, es va contribuir a la conscienciació de petits i grans amb la importància de reciclar l'oli domèstic. A més, al llarg del matí, es va poder visitar el trull de Can Sapera i presenciar la mòlta d'olives.

Productors i aficionats s'han mostrat molt satisfets amb el desenvolupament d'aquesta edició de la fira. José Gómez, regidor de Promoció Econòmica i de Turisme, va incidir en la importància de programar la Fira de l'Oli Vera d'acord amb la collita de l'oliva, mentre que l'alcalde, Joan Galiano, subratllava l'augment tant de visitants com de productors.

També va destacar la segona edició del Concurs d'elaboració d'allioli, precedit per l'exhibició de Rafel Guillot, el campió català en l'emulsió de la salsa. Alba Martínez, de Parets del Vallès; Joan Duran, veí de Bigues i Riells, i Unai Gómez, de Cerdanyola del Vallès, van ser els guanyadors del concurs.

Portes obertes al nou auditori

Professionals tècnics del consistori van oferir cinc sessions de visites guiades en la jornada de portes obertes al Teatre Auditori Polivalent (TAP), que van aplegar més de 200 persones. Les visites van constar de diverses explicacions molt completes sobre les principals característiques del nou equipament cultural.

 

Edicions locals