El Punt d'Atenció a l'Emprenedor de les Franqueses és el més actiu de la Diputació a la comarca

L'any passat va registrar l'alta de 14 societats limitades i 71 autònoms

Economia

El Punt d'Atenció a l'Emprenedor està situat al Centre de Recursos Agraris Can Ribas
El Punt d'Atenció a l'Emprenedor està situat al Centre de Recursos Agraris Can Ribas

El nombre d'altes d'autònoms i societats limitades realitzades a través del Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) de les Franqueses ha estat, durant el 2018, de 85 (14 societats limitades i 71 autònoms).

Les dades són el resultat de l'últim Termòmetre PAE, que fa referència a tot l’any 2018 i que informa de les principals dades d'activitat dels Punts d'Atenció a l'Emprenedor de la demarcació de Barcelona. De fet, els 45 PAE impulsats per la Diputació van gestionar l’any passat 1.645 altes d’activitat (269 societats limitades i 1.376 autònoms), 509 més que l’any 2017.

Els Punts d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) són oficines autoritzades pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, des d’on es realitza la tramitació de constitució de les formes jurídiques més habituals (autònoms, SL...) de manera telemàtica i gratuïta.

Amb aquest servei, les persones emprenedores poden gestionar telemàticament d’un sol cop fins a 22 tràmits, crear l’empresa en 48 hores i, al mateix lloc on s’assessora el pla d’empresa, tramitar l’alta d’activitat. L’objectiu és facilitar i simplificar els tràmits de constitució de determinades formes jurídiques.

Segons l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació, gràcies a la utilització d'aquest servei, els emprenedors de la demarcació en el seu conjunt s’han estalviat 477.000 euros durant el 2018, una dada que representa l’estalvi aconseguit per les empreses per haver realitzat el procés de constitució a través d’un PAE local en comptes de fer-ho presencialment.

El més actiu de la comarca

Pel que fa a les Franqueses, el Punt d’Atenció a l’Emprenedor ha estat el 7è més actiu de la demarcació gestionat per un ajuntament amb Oficina d'Atenció Empresa, el primer en activitat del Vallès Oriental. Pel que fa al rànquing acumulat del període 2009-2018, el PAE de les Franqueses ocupa el 9è lloc de la demarcació, amb 230 altes d’activitat registrades (41 societats limitades i 189 autònoms), en aquest cas només per darrere del de Mollet del Vallès a la comarca.

Edicions locals