El TSJC cita Josep Maria Jové a declarar l'1 de març per l'1-O

El tribunal també fixa 8.000 euros de fiança per a l'acusació popular de Vox

Política

Josep Maria Jové amb Oriol Junqueras i Pere Aragonès
Josep Maria Jové amb Oriol Junqueras i Pere Aragonès

La magistrada Maria Eugènia Alegret, del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha citat el diputat d'ERC i exsecretari general de Vicepresidència i Economia, Josep Maria Jové, com a investigat pel proper 1 de març.

Alegret investiga el diputat, veí de les Franqueses, arran de l'exposició raonada que va remetre el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona per l'organització del referèndum de l'1-O i els delictes de "desobediència greu, revelació de secrets i malversació de fons públics". A més, Alegret ha fixat una fiança de 8.000 euros a Vox perquè es personi com a acusació popular, fiança que haurà de dipositar en un termini de cinc dies hàbils.

La interlocutòria arriba dies després que la Sala Civil i Penal desestimés el recurs contra l'admissió a tràmit de la causa. La magistrada també demana al Tribunal Constitucional que li certifiqui les notificacions i requeriments personals del tribunal a Jové i demana al jutjat d'instrucció 13 que l'informi de la localització de l'original de l'agenda Moleskine intervinguda al domicili de Jové el 20-S. Igualment, demana a les acusacions i defensa si creuen necessari que el jutjat d'instrucció número 13 remeti al TSJC més documentació.

Finalment, demana als investigadors de la Guàrdia Civil que informin si han finalitzat l'examen i l'anàlisi dels documents, les eines informàtiques i els telèfons intervinguts a casa de Jové el 20-S, i també si des del mes d'agost passat s'ha ampliat l'atestat policial en relació amb Jové.

 

Edicions locals