S'esperen 600 persones a la Cursa contra el Càncer de Parets

Tindrà lloc aquest diumenge i les inscripcions, de 5 €, inclouen fruita, beguda i una samarreta

Societat, Esports

La gàbia solidària de Parets contra el Càncer el passat dijous al vespre, poc després de ser instal·lada.
La gàbia solidària de Parets contra el Càncer el passat dijous al vespre, poc després de ser instal·lada. | Jaume Ribell

Parets del Vallès

Aquest diumenge, dia 3, tindrà lloc la segona edició de la Cursa contra el Càncer de Parets. Una cita on s'espera la participació d'unes 600 persones.

Almenys aquesta és la previsió que ha fet Parets contra el Càncer, organitzadora de l'acte, ja que els 5 euros que costa la inscripció inclouen fruites, beguda i una samarreta commemorativa, "i n'hem fet 600", explica la presidenta de l'entitat, Montserrat Montaner.

Això no vol dir que no hi hagi encara més participants, "això sí, un cop s'acabin, es quedaran sense samarreta", adverteix. Però en qualsevol cas, es tracta de col·laborar en la causa en un recorregut que és apte per tots els públics.

Seran 4 kilòmetres amb punt de partida al pavelló municipal Joaquim Rodríguez i arribada a la plaça de la Vila. I tot i que començarà a les 10.30 h, no se sap quant acabarà "perquè cadascú la pot fer al seu ritme, corrent o caminant". Un cop hagin arribat tots els participants, es farà un acte d'inauguració de la gàbia de l'entitat.

Una gàbia en forma de cor

Es tracta d'una gàbia metàl·lica d'un metre i mig d'alt, amb forma de cor, que es troba instal·lada des del passat dijous a l'aparcament públic del Camp de les Peces, on es fa el mercat setmanal dels dimecres. En concret, al costat de la parada de bus.

Aquesta gàbia s'havia d'haver instal·lat ja, de forma permanent, a la plaça de la Vila durant la Fira de Santa Llúcia de Nadal, coincidint amb La Marató de TV3, que enguany es va dedicar precisament a aquesta malaltia. Però la inseguretat sobre la celebració o no de la fira va fer posposar l'acte. Ara, un cop ja instal·lada, servirà per recollir taps de plàstic per recaptar fons.

"Una empresa de reciclatge ens fa donacions en funció dels taps que recollim", explica Montaner, "de manera que la gent sap a on van els diners, que és a Parets contra el Càncer per, per exemple, poder fer les samarretes d'aquesta cursa". A més, tots els diners recaptats aquest diumenge aniran íntegrament a La Marató.

Qui s'hi vulgui apuntar (encara que es quedi sense samarreta) encara pot fer-ho just abans que comenci la cursa al mateix pavelló a partir de les 9.30 h, una hora abans que arrenqui.

Edicions locals