'Staff Only' passarà de la Berlinale a les sales comercials

Diumenge serà la primère del film de la molletana Neus Ballús

Cultura

L'actor Sergi López i la directora Neus Ballús
L'actor Sergi López i la directora Neus Ballús | vasAver

Diumenge és el gran dia. La 69a edició de la Berlinale, el Festival Internacional de Cinema de Berlín, gaudirà a partir de les 22.30 h de la première d'Staff Only, dirigida per la molletana Neus Ballús.

La directora assegura que estan "supercontents" per estrenar el film en aquest "gran aparador" que és el festival de la capital alemanya. Ballús diu que arrencar les projeccions d'una pel·lícula a la Berlinale és "un gran inici" i és també "un gran reconeixement a la feina feta". De fet, a la Berlinale ja va estrenar la seva òpera prima, La plaga.

Un cop passada la première –hi participa en la categoria Panorama del festival de Berlín–, Staff Only recorrerà diversos festivals de cinema d'Espanya i de Catalunya. I tot seguit, el llargmetratge de la molletana Neus Ballús "es podrà veure als cinemes comercials". Així ho confirma Ballús, que explica que això serà possible gràcies al conveni signat amb la distribuïdora A Contracorriente Films. Tanmateix, "encara no podem confirmar en quines dates estarà als cinemes".

Procés de maduració

La molletana explica que els valors principals que emanen d'Staff Only sorgeixen "del pas de l'adolescència a l'edat adulta de la protagonista i dels grans erros que es cometen aleshores". A més, "la noia redefineix la seva relació amb els pares" en aquesta història que transcorre i està enregistrada al Senegal. Entre els protagonistes, destaca la participació de l'actor català Sergi López, que fa el rol del pare de la protagonista, interpretada per Elena Andrade.

Edicions locals