La família Espona posa a la venda Pastas Gallo

Segons informa 'La Vanguardia', en poques setmanes es començarà a buscar comprador entre empreses del sector i fons d'inversió

Economia

Pastas Gallo, al polígon industrial Congost
Pastas Gallo, al polígon industrial Congost

La família Espona, propietària de Pastas Gallo, ha posat la companyia a la venda, segons informava divendres el diari La Vanguardia. Segons el rotatiu, l'empresa d'alimentació creada el 1946 i amb fàbrica a Granollers, està valorada en prop de 200 milions d'euros i l'any 2018 va registrar un benefici brut de 20 milions d'euros.

Segons apunta el rotatiu, la família Espona ha posat la companyia al mercat per explorar l'interès dels fons de capital i les multinacionals del sector alimentari a adquirir el líder espanyol del sector de la pasta i la sisena marca més reconeguda de l'Estat en el rànquing anual de la consultora Kantar.

Pastas Gallo va ser fundada el 1946 per José Espona Pallarés a Rubí, i actualment pertany als germans Pedro Antonio, Pilar, Fernando, Sílvia i Carlos Espona Massana, amb un 20% de la firma cada un. Tots ells formen part del consell d'administració i actualment treballen a la companyia.

Segons recorda La Vanguardia, els últims anys Pastas Gallo ha protagonitzat tota mena de rumors sobre una possible venda, com quan el 2017 va transcendir un presumpte interès de les dues germanes per desprendre's de les seves participacions, tot i que l'operació no va tirar endavant en bona part perquè els interessos dels cinc germans no estaven alineats.

Pastas Gallo és el líder a l'Estat del sector. Té fàbriques a Granollers, Esparraguera i Còrdova, unes vendes consolidades de 200 milions d'euros i un benefici brut d'explotació (ebitda) d'uns 20 milions. A més, compta amb una plantilla total de 420 treballadors.

Segons apunta el rotatiu, el preu de venda de Pastas Gallo podria superar els 200 milions d'euros, l'equivalent a multiplicar per deu l'ebitda. L'interès més evident del mercat és el que pugui procedir dels fons, que busquin injectar recursos per créixer, o les empreses del sector, interessades a entrar a Espanya o diversificar la seva gamma de productes.

Edicions locals