Constituïda una entitat comarcal a favor de l'acollida de refugiats

El Vallès Oriental Vol Acollir s'ha reunit a Can Jonch i aplega 13 associacions

Societat

El centre de cultura per la pau Can Jonch va ser l'escenari de la constitució del col·lectiu El Vallès Oriental Vol Acollir, que aglutina 13 entitats d'una desena de municipis de la comarca, entre les quals Granollers Vol Acollir.

El nou ens vol tenir un espai comarcal per treballar, compartir experiències i sumar esforços per incidir més i millor en l'acollida i "la millora dels drets de ciutadania de totes les persones que s'incorporen a la nostra societat per la raó que sigui", així com per treballar en el suport a les entitats que fan ajuda humanitària a camps de refugiats i salven vides a la Mediterrània.

En la primera trobada, els membres del col·lectiu van coincidir que el problema més urgent a resoldre és l'empadronament dels nouvinguts. La reunió va comptar amb la presència de dos advocats especialistes en drets humans.

El col·lectiu demana en un manifest "vies segures, la derogació de la Llei d'estrangeria, el tancament dels CIE's, polítiques que garanteixin els drets humans, acabar amb la venda d'armes i amb unes polítiques econòmiques que perpetuen el neocolonialisme i aboquen a la misèria a gran part de la població mundial". A més, encoratja governs i grups municipals de la comarca a presentar resolucions als plens que "manifestin les voluntats i fets garantistes per a un acolliment digne i humanitari".

El Vallès Oriental Vol Acollir està obert a ampliar-se amb més entitats de la comarca.

Edicions locals