Gairebé 10.000 atletes afrontaran La Mitja 2019

La data s'ha endarrerit del primer a l'últim diumenge de febrer per no coincidir amb altres competicions similars

Esports

La cursa es disputarà diumenge al matí  I  Foto: Arxiu/Ajuntament
La cursa es disputarà diumenge al matí I Foto: Arxiu/Ajuntament

L'èxit organitzatiu de les 33 edicions de la Mitja de Granollers l'han convertit una de les més populars de l’Estat. Entre altres coses, perquè permet als corredors populars sentir-se com en una gran competició mundial, córrer al costat de campions olímpics i ser animats per centenars de persones en tot el recorregut.

Aquests, entre d’altres, són només alguns dels elements que fan única la cursa vallesana, "un esdeveniment esportiu, cultural i de ciutadania" de primera categoria –explica l'organització–, que connecta veïns i municipis i apropa l'esport de nivell al territori.

La popularitat de La Mitja es traduirà un any més en prop de 10.000 corredors inscrits i preparats per afrontar alguna de les diverses modalitats de la cursa de diumenge: la Mitja Marató, els 10 km, el Quart i les curses infantils de La Mini, en aquest cas dissabte.

A més, com ja és tradició, a la prova reina hi participaran un bon grapat de corredors professionals, que es barrejaran entre els atletes populars, una combinació que enriqueix la competició.

D’altra banda, des de l’any passat, el recorregut de La Mitja recupera el traçat original: anar i tornar per la mateixa carretera, de manera que els corredors populars es creuen, quan pugen cap a la Garriga, amb els atletes d’elit que ja baixen novament cap a Granollers. Pel que fa al traçat, enguany només s'ha previst una petita modificació a la Garriga.

A més, una de las claus del circuit de La Mitja i que més atractiu el fan és la presència de públic en tot el traçat. “Hi ha un gran ambient a tot el circuit, l’espectador és un participant més; a Granollers no es corre mai sol”, afirmava durant la presentació de la cursa Toni Reig, director del Consell Català de l’Esport i l’Activitat Física.

Prova de la implicació dels municipis per on passa la cursa és, entre d’altres, l’elevada afluència de públic el dia de la cursa, el voluntariat que col·labora en l’organització, la participació dels corredors populars i les activitats vinculades que s’organitzen durant l’any al voltant de La Mitja, com els entrenaments en grups, entre d’altres.

Un any més, la cursa comptarà amb la col·laboració altruista de 1.400 persones entre voluntaris, policies locals, mossos d’esquadra i unitats d’assistència sanitària, i segons les previsions de l’organització, la d’enguany serà la que més públic i animació aplegarà al llarg del circuit, ja que hi ha previstos 15 punts amb música i humor.

La data, novetat

La novetat més destacada d'aquesta edició ha estat l'endarreriment de la cursa, del primer a l'últim cap de setmana de febrer. El motiu, segons explica el president de l'associació Esportiva La Mitja, Toni Cornellas, és evitar competir amb la Mitja de Barcelona, que es va disputar el 10 de febrer: "S'emporta tot el focus mediàtic; és impossible competir-hi i lluitar contra els molins de vent", diu Cornellas, qui considera que amb el canvi de data s'ha aconseguit frenar la caiguda de corredors.

Així, La Mitja passa ara al 24 de febrer. La cursa dels 10 km arrencarà a les 9.30 h; el Quart a les 10 h, i entre les 10.25 i les 10.35 h hi haurà la sortida dels atletes de la Mitja segons l'expectativa de resultat.

Edicions locals