Astrid Barqué: 'L'organisme està preparat per digerir aliments naturals, no processats'

La nutricionista esportiva va aconsellar dimecres sobre els millors hàbits en alimentació i esport

Esports

Astrid Barqué, experta en cuina natural i terapèutica
Astrid Barqué, experta en cuina natural i terapèutica

Astrid Barqué, diplomada en educació física, llicenciada en ciències de l’esport i titulada en cuina natural i terapèutica, i reconeguda per les seves intervencions en diferents mitjans per sensibilitzar sobre hàbits d’alimentació saludable, va ser dimecres a Granollers per fer una xerrada sobre com rendir més en l’esport a través d’una alimentació saludable.

Barqué va exposar que l'única manera de tenir un bon rendiment i una llarga trajectòria esportiva és a través de l'alimentació el màxim de natural possible. "El cos està dissenyat per digerir els aliments que hi ha a la natura, no els processats", deia.

En aquest sentit, apuntava la necessitat de no abusar d'aquest tipus d'aliments –com suplements I complements alimentaris–, que "si bé poden aportar un plus d'energia en un moment puntual, en cap cas són una bona estratègia ni a mitjà ni a llarg termini, ja que els òrgans es veuen perjudicats".

Barqué va exposar com funciona el sistema digestiu i va parlar de la necessitat de ser "respectuosos amb el propi cos". Per fer-ho, deia, cal "escoltar el cos", "veure què necessita el cos en cada moment", i, sobretot, "pensar bé què ha fallat quan tenim malestar i no solucionar-ho tot amb un medicament, que només suposa tapar forats". En aquest sentit, la nutricionista va aconsellar "no descuidar l'alimentació i prevenir per avançar-se als símptomes de malestar".

En relació amb La Mitja, va assegurar que davant d'una prova important com aquesta cal ser molt curosos no només amb l'alimentació dels dies anteriors, sinó també dels dies posteriors, quan el cos s'ha d'anar recuperant. "Per a un esportista és important invertir en un assessorament personalitzat d'un nutricionista, no cal estar malalt per rebre un assessorament alimentari especialitzat", concloïa.

D'altra banda, l'organització de la cursa ha alertat que el cap de setmana serà calorós, motiu pel qual caldrà hidratar-se bé abans, durant i després de la cursa.

 

Edicions locals