Concentració contra les agressions sexuals a les Franqueses

En només dos dies van registrar-se dues agressions sexuals a Corró d'Avall

Societat

Concentració contra les agressions sexuals a les Franqueses
Concentració contra les agressions sexuals a les Franqueses

Unes 200 persones van concentrar-se divendres a la tarda a la plaça de l'Ajuntament per rebutjar i condemnar les dues agressions sexuals que han tingut lloc a les Franqueses els últims dies. La concentració, impulsada per l'Associació Mirall, pretenia alhora donar suport a les víctimes i reclamar que "no volem viure amb por ni ser valentes, sinó lliures".

Durant la concentració, representants de l'Associació Mirall van llegir un manifest de rebuig a les agressions sexuals: "És important desvincular aquesta violència de la intimitat i el desig i comprendre que la seva finalitat no és sexual, sinó que està relacionada amb el poder, la dominació i el càstig", deia el manifest.

"Les dones no tenim cap responsabilitat en la violència que patim; no importa l'hora, el lloc, la manera de vestir, l'edat o la relació que es tingui amb l'agressor. La violència sempre és responsabilitat de qui la practica", deia.

Bandera lila

D'altra banda, una bandera de color lila oneja al balcó de l'Ajuntament de les Franqueses com a mostra de rebuig a les agressions sexuals que han patit dues dones al municipi. D'aquesta manera, el consistori vol posar de manifest la seva més ferma condemna davant de la violència masclista.

Edicions locals