Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR): 'Si no mobilitzes contra els piròmans és impossible apagar el foc'

Es presenta a Granollers el grup local d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) del Vallès Oriental

Societat

'Si no mobilitzes contra els piròmans és impossible apagar el foc'
'Si no mobilitzes contra els piròmans és impossible apagar el foc'

El grup local del Vallès Oriental d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) va presentar-se divendres a l'antic Gra davant d'una quarantena de persones. La presentació va comptar amb la intervenció de sis membrees de l'entitat, que van explicar la història i el present de l'entitat i van apuntar algunes d eles activitats que duen a terme.

L'entitat té l'objectiu de lluitar de manera unitària contra el feixisme i el racisme, especialment contra la islamofòbia. "Per fer-ho ens cal tota la societat, no només l'esquerra o els joves", deia Maria Dantas, d'UCFR Barcelona, "i cal treballar dia a dia des de tots els àmbits: la feina, els veïns, l'escola...". "Es tracta d'una lluita des de baix, de debat, de construcció continuada i de futur", deia.

Dantas també exposava que lluitar contra el feixisme vol dir explicar a la gent les conseqüències de tenir partits d'extrema dreta, com Vox, a les institucions; "i no deixar espai a actituds LGTBIifòbiques, racistes, antisemites o pròpies d'extrema dreta".

David Karvala, tambe d'UCFR Barcelona, va explicar que el feixisme és un problema internacional –avui són molts els parlaments europeus i mundials amb representació de partits d'extrema dreta– que, de fet, afecta a gairebé tothom per qüestions de gènere, raça, orientació sexual, etc. "Per això no debatem amb el feixistes, no ens hi encarem, però sí que els denunciem i diem les coses pel seu nom", deia Karvala. "si no mobilitzes contra els piròmans, és impossible apagar el foc", deia.

L'acte també va comptar amb la intervenció de quatre membres d'UCFR Vallès Oriental, que van parlar de feixisme històric, gènere, islamofòbia i drets humans i exclusió sanitària a persones migrants.

Crida a la unitat

UCFR, constituïda com a plataforma ciutadana el 2010 després de PxC comptés amb una setantena de regidors arreu de Catalunya, compta actualment amb més de 600 entitats adherides entre partits, ONG, associacions i particulars. "Cal unitat, construir eines des de baix contra l'odi i el racisme; si ens apleguem tots i anem tots a una, nosaltres som més que ells", deia Karvala en la presentació.

L'entitat està organitzant una gran manifestació a Barcelona per al proper 23 de març. Serà al passeig de Gràcia a les 17 h amb el lema Aturem l'extrema dreta: Stop Vox.

Edicions locals