PDeCat i ERC trenquen a Sant Esteve de Palautordera

L'alcade ha cessat el regidor republicà pel seu vot en contra als pressupostos

Política

L'alcalde, Dani Fernández (esquerra), i el regidor cessat, Esteve Rosell (dreta)
L'alcalde, Dani Fernández (esquerra), i el regidor cessat, Esteve Rosell (dreta) | Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera

Sant Esteve de Palautordera

El pacte de govern signat el 2015 entre el PDeCat i ERC a Sant Esteve de Palautordera va acabar la setmana passada. A menys de tres mesos per a les eleccions municipals, l'alcalde Dani Fernández (PDeCat) va decidir cessar el primer tinent d'alcalde i regidor d'Obres i Serveis, el republicà Esteve Rosell. El motiu és la seva negativa als pressupostos en el ple de dimecres passat.

La secció local d'ERC "rebutja enèrgicament" la decisió de l'alcalde i explica que "el nostre company ja havia manifestat la seva preocupació durant els darrers anys per la disminució de les partides destinades a les obres de millora necessàries al municipi, ja que del 2017 al 2019, s’han reduït en un 60%". En aquest sentit, "molts dies abans del plenari, Esteve Rosell va exposar a l’alcalde la seva disconformitat amb els pressupostos municipals que es portaven a aprovar".

Tanmateix, "l’alcaldia i el grup municipal que representa PDeCAT no van acceptar les aportacions republicanes", apunta, i els pressupostos es van aprovar amb la negativa d'ERC, però amb els vots a favor de la regidora no adscrita Sònia Castell i d'un regidor i una regidora de la CUP.

L'endemà, Fernández va decidir destituir Rosell.

La resposta del PDeCat

Des del grup municipal Ara PDeCAT-Junts per Catalunya també expliquen la seva versió dels fets.

Per una banda, en relació a les partides d'asfaltats i camins, assenyalen que "hi havia dues partides amb quantitats suficients per fer les actuacions més urgents, i que al llarg de l'any es podrien augmentar les dotacions econòmiques, incorporant subvencions que arribessin i el superàvit de tresoreria que es preveu de l'any 2018".

I per l'altra banda, "lamentem que Rosell no hagi informat formalment als companys de govern de la seva decisió (votar que no als pressupostos), fent-se efectiva directament a la votació del ple de dimecres".

Per tot plegat, entenent que la postura adoptada pel regidor d'ERC "correspon a una tàctica preelectoral", s'ha apostat per cessar-li de les seves responsabilitats de govern per decret d'alcaldia. "Seria incomprensible que un regidor que vota en contra dels pressupostos municipals seguís formant part del govern que els presenta i proposa", conclou.

Pel que fa a les funcions que portava a terme Rosell, la regidoria d'Obres i Serveis passa a mans de l'alcalde i Elies Ramil passa a ser el primer tinent d'alcalde.

Edicions locals