Vilanova celebra el 35è aniversari de la independència del municipi

En l'acte es va inaugurar l'escultura Campana de llibertat del mestre forjador vilanoví Miquel Xirau

Societat

Vilanova celebra el 35è aniversari de la independència del municipi
Vilanova celebra el 35è aniversari de la independència del municipi

Vilanova del Vallès

Aquest diumenge es va celebrar l'acte del 35è aniversari de la independència del Vilanova del Vallès. La commemoració va tenir lloc a la rotonda de Valldoriolf, just a l'entrada del municipi, on es va inaugurar l'escultura 'Campana de llibertat', realitzada pel mestre forjador vilanoví Miquel Xirau.

Jordi Vall-llovera, regidor de cultura i tradicions, va conduir l'acte i va remarcar la implicació de les entitats amb l'esdeveniment i amb el municipi. "Expliquen Vilanova allà on van i ens representen", va dir Vall-llovera.

L'acte va comptar amb la participació de l'Esbart dansaire Rosa dels Vents que va oferir El ball de la bandera. Seguidament la coral La Violeta va interpretar l’Halleluia de Kobi Oshrat, Viva tutte le vezzose de Giardini i La Moreneta. Per acabar, i amb la col·laboració de tots els assistents, van cantar Els Segadors.

Seguidament, Yolanda Lorenzo, alcaldessa del municipi, va recordar els inicis del municipi com a poble independent i va agrair la tasca que van portar a terme tots els vilanovins i vilanovines que van lluitar per aconseguir-ho. És per aquest motiu, que amb l’escultura que es va inaugurar es volia retre homenatge a tots ells.

Abans de destapar-la, ja que es estava embolcallada amb robes i enllaçada amb la senyera que havien col·locat Mercè Miranda i Pau Fernández, l’alcaldessa va fer entrega d’una placa a Miquel Xirau, en agraïment a l’obra realitzada, i als dos patrocinadors que ho van fer possible.

Ferran Marco i Pere Marco de l’empresa Hidralair i Manolo Manjón de Desguaces La Cabaña van rebre una placa d’agraïment.

Per tancar l’acte, Yolanda Lorenzo va anomenar tots els familiars dels protagonistes del dia en què es va proclamar la independència del municipi i tots plegats van destapar l’escultura. Tot seguit, tothom qui ho va voler va poder fer repicar la campana i els Focerrats van oferir un acte de llum i petards al voltant de l’escultura.

Per últim, tots els assistents es van desplaçar fins al solar d’Hidralair on va tenir lloc un pica-pica, servit per Nosaltres Vilanovins i Dones La Lluna, amenitzat amb música jazz i swing.

Edicions locals