Interior denega el permís als veïns de la ronda Sud per tallar-ne el trànsit

La Generalitat permet les concentracions però sense impedir el pas de vehicles

Societat

La Direcció General d'Administració de Seguretat del Departament d'Interior de la Generalitat ha denegat el permís a l'Assemblea Integradora de la Ronda i Sud de Granollers per a realitzar els habituals talls de trànsit –ja se n'han fet una vuitantena al llarg d'un any– per protestar per la contaminació per l'elevat pas de vehicles –i el trànsit de mercaderies perilloses– per la via.

Segons ha fet públic la plataforma veïnal, la Generalitat permet les concentracions entre la cruïlla de la ronda Sud amb el carrer Esteve Terrades i la de Francesc Macià, però sense tallar les vies de circulació de vehicles. "Així mateix, en el decurs de les concentracions s'haurà d'atendre en tot moment les indicacions de les forces i cossos de seguretat, per tal de preservar l'ordre públic i els drets tant dels assistents com de la resta de ciutadans", diu el comunicat del govern català. Els veïns asseguren que en els darrers mesos cada cop els hi demanen més requeriments per poder fer les concentracions. A mitjan febrer denunciaven que la Policia Local ha anat identificant alguns dels veïns i veïnes que participaven en els talls, així com els hi indicava que dues de les persones convocants han de vestir armilles grogues.

L'Assemblea lamenta que la Generalitat tingui més en compte els perjudicis econòmics per a les empreses i establiments comercials de la zona "per les dificultats que tenen els clients per arribar-hi" –en concret cita Carrefour, Aldi i Burguer King–, que no pas el dret a manifestació i "la salut dels ciutadans". Així, la Generalitat reclama modificar les concentracions dels dijous (18 h) d'aquest març que la plataforma programa per reclamar, entre altres mesures, la supressió del peatge de l'AP-7 a la Roca.

Edicions locals