Jutgen dos homes per exportar marihuana amagada entre enciams i bròquils

Una nau a les Franqueses servia de centre d'operacions per preparar el material i exportar-lo al Regne Unit

Societat

Les naus des d'on preparaven el material per exportar al Regne Unit
Les naus des d'on preparaven el material per exportar al Regne Unit

L'Audiència Provincial de Barcelona jutjarà, dijous vinent, dos homes de 53 i 52 anys, de nacionalitat holandesa i britànica respectivament –un d'ells veí de Granollers–, acusats de formar part d'un entramat internacional per exportar grans quantitats de marihuana al Regne Unit des de les Franqueses del Vallès.

Segons la Fiscalia, els dos homes disposaven de vehicles de lloguer i una nau al carrer Alemanya del polígon industrial Pla de Llerona, on emmagatzemaven la mercaderia i la preparaven en bosses de plàstic per ser exportada al Regne Unit amagada entre verdures, com enciams i bròquils.

En el moment de la detenció, l'abril de l'any passat, se'ls va enxampar amb 404 quilos de marihuana envasada preparada per ser exportada i valorada al mercat en 550.900 euros.

La Fiscalia acusa els dos homes d'un delicte contra la salut pública greu –per al qual demana 5 anys i 7 mesos de presó i una multa de 700.000 euros per a cadascun– i de pertinença a grup criminal per a la comissió de delictes greus –per al qual demana 15 mesos de presó–. Tots dos estan en presó preventiva des de l'abril de l'any passat.

 

Edicions locals