Desmantellada una plantació de marihuana a Fogars de Montclús

L’operatiu permet detenir dues persones, intervenir més de 2.000 plantes de marihuana i desmantellar tota la infraestructura per al seu cultiu

Societat

Desmantellada una plantació de marihuana a Fogars de Montclús
Desmantellada una plantació de marihuana a Fogars de Montclús

Fogars de Montclús

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Granollers van detenir el 7 de març un home de 36 anys i una dona de 20 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Santa Perpètua de Mogoda, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en l'àmbit del tràfic de drogues i per defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar l'’octubre passat quan els agents van tenir coneixement de la possibilitat que, en una masia rústica ubicada en un espai boscós, situada al terme municipal de Fogars de Montclús, s’hi cultivés marihuana. Les gestions que van efectuar els investigadors van corroborar aquests fets. A la masia no hi havia cap cap activitat residencial i un informe de la companyia elèctrica va confirmar l’elevat consum equivalent a sis naus industrials.

El dia 7 de març els agents van fer una entrada i registre ordenada pel Jutjat d’Instrucció 4 de Granollers. En el moment d'entrar a la masia, els agents van trobar dues persones, un home i una dona, que eren els arrendadors i propietaris de la plantació, que van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en el vessant de tràfic de drogues i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A l’interior de la masia es va localitzar una plantació de marihuana i es van intervenir més de 2.000 plantes en diversos estats de creixement per un pes aproximat de 75 quilos. L’operació, a més, va permetre desmantellar tota la infraestructura per al seu cultiu, consistent en aparells d’aire condicionat, làmpades, humidificadors, ventiladors, dipòsits d’aigua, etc.

El dia 9 de març els dos detinguts van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Granollers, qui va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.

 

Edicions locals